Dagens bidrag: Estland

Estland er tredje land ut i vår presentasjon av årets bidrag. Sangeren og danseren Tanja deltar for Estland med låten Amazing!

Tanja Mihhailova ble født 19. juni 1983 i Kaliningrad i Russland. Bare to måneder gammel flyttet familien til Estland der hun har bodd siden. Sang og dans var tidlig en stor del av Tanja sitt liv og har ikke drevet med annet siden. Allerede som 18 åring i 2001 dannet hun en technoduo med en annen estisk sangerinne, Ly Lumiste, kalt Nightlight Duo. 

Duoen utga to album der ett av dem vant «årets album». De deltok også i Eurolaul (tidligere utvelgelse til ESC i Estland) flere ganger, men de nådde ikke helt til topps. I 2004 gikk duoen i oppløsning, grunnet Ly’s graviditet.

Siden har Tanja vært med i flere band og en haug av musikaler, blant annet: Chicago, Fame og The Phantom of the Opera. Hun har også deltatt i flere musikkonkurranser og TV-programmer. Tanja er også blitt en dyktig danser, noe som kommer godt frem i bidraget hennes i fremførelse og musikkvideo. Hun sier til eurovision.tv at det har blitt lagt ned veldig mye arbeid i å kunne synge og danse samtidig. Hun underviser også på danseskole.

Tanja vant årets Eesti Laul med låten Amazing, og får dermed representere Estland i Eurovision Song Contest 2014. Finalen vant hun over store forhåndsfavoritter som Sandra Nurmsalu som representerte Estland i ESC 2009 med gruppen Rändajad.

Låten Amazing er skrevet av Tanja selv og hennes langvarige samarbeidspartner Timo Vendt. Sangen er 100 % engelsk og er spesielt skrevet for konkurransen ifølge Tanja. En av hennes store mål var å kunne kombinere moderne dans med låten hennes og det har hun klart til gagns. Dette kommer også til uttrykk i den offisielle musikkvideoen hennes.

Tanja fremfører låten sin fra startnummer 3 i den første semifinalen i København. Klarer hun å bli en av de ti som går videre til finalen slik at Estland kommer til finalen for 4. året på rad?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien