Små endringer i Sannas nummer: Slik blir ‘Undo’ på scenen

Sanna Nielsens buksedrakt skal bli en stilig kjole, krystallforhenget forsvinner og enda flere lyskastere legges til. Dette er noen av endringene svenskene gjør i sitt vinnernummer når ‘Undo’ skal tilpasses scenen i København.

På et tidlig startnummer i en balladetung semifinale gjelder det for Sanna Nielsen å skille seg ut for å hanke inn de nødvendige stemmene hun trenger for å ta seg videre til finalen. Teamet rundt henne, med SVTs Christer Björkman i spissen, har nå gjort forandringer i nummeret som de håper vil gi god uttelling under semifinalen (og finalen) i mai.

Under fremføringen vil Sanna stå alene på scenen, på et åttekantet, sort podium som glitrer i mørket. Bunnen i podiet er usynlig, sik at det vil se ut som Sanna svever på en slags satellitt i løse luften mens hun synger. Hun vil være omringet av atten lyskastere, mot ‘bare’ tolv i Melodifestivalen. Disse vil bevege seg i ulike mønstre i løpet av sangen, og så samle lyset i en stor, skinnende kule over Sanna når modulasjonen kommer. 

Hvordan lysspillet vil forandre seg underveis i fremføringen kan man få et inntrykk av via lenken til SVTs hjemmesider nederst på siden. Samtidig som dette elementet forsterkes, vil krystallforhenget som omringet Sanna i første halvdel av sangen forsvinne, fordi det ikke er mulig å henge det i taket på scenen i København. SVT vil derfor forsøke å innpasse dem i scenedekoren på annet vis.

Når det gjelder Sanna selv, skal hun etter alt å dømme opptre i en kjole fremfor den sorte buksedrakten hun brukte i Melodifestivalen. Hvordan kjolen blir seende ut er ennå ikke klart, men Christer Björkman ser gjerne at det blir en kort, sommerlig variant som fremhever Sannas ben.

– Vi er ute etter noe luksuriøst, som understreker at Sanna er en voksen, men allikevel ung kvinne, sier Björkman til SVT. – Elegant, smakfullt og moderne er stikkord vi arbeider ut fra.

Alle endringene er ment å tilpasse ‘Undo’ til en større, mer internasjonal scene, men uten å gå bort fra grunnidéen i nummeret – det nære, emosjonelle og ettertenksomme uttrykket som tekst, melodi og fremføring i kombinasjon klarer å formidle.

– Vi vil fokusere på å gjøre nummeret vårt minneverdig og med en følelse man blir berørt av, sier Sanna til SVT.

 

Del:
Relaterte artikler