ESC bliver Danmarkshistoriens største lysshow.

 

 

Ansvarlig for lyset til det snarlige Internationale Melodi Grand Prix, lysdesigneren Kasper Lange, lover at det bliver Danmarkshistoriens største lysshow, som seerne har i vente!

 

Når DR åbner op til fest fra B&W-Hallerne, skal der være lysshow for alle pengene! Det skal ikke kun være Danmarkshistoriens største, men også et af de største i verden. Lige nu testes der løs i DR-byen, i Københavnske Ørestaden. Lysdesigneren Kasper Lange og hans team er i fuld gang med at programmere lysshowet, som skal være med til at give det helt rette udtryk, for alle os som skal sidde foran tv-skærmene, og ikke mindst, selvfølgelig også for alle dem som møder op live på Refshaleøen.

 

De har pt. tegnet dekorationen, hallen og lysanlægget op i 3D, og via et program virkeliggøres det ønskede lysshow til de store aftener. Teamet sidder i en virtuel verden, lidt a la en flysimulator, og programmerer på livet løs. Kasper Lange forsøger at gøre det enkelt, fordi selve hallen er så stor som den er. Han er en erfaren mand, som tidligere har leveret lys til bl.a.: X-Factor, Dansk Melodi Grand Prix & DMA (Danish Music Award).

 

Kasper Lange mener at jo større showet bliver, des mere simpelt skal udtrykket i lysshowet være, så det ikke stjæler fokus fra det, som selve showet handler om. Der er i forvejen mange informationer og fart på, samt farverige artister, at han ikke mener der skal skabes unødigt støj for alle dem som ser på. De 37 deltagende lande har alle indgivet ønsker, nogle har dog større krav end andre, men alle skal fremstå lige godt, så der arbejdes intenst med de enkelte projekter.

 

Han synes at alle 37 optrædender skal fremstå unikt, og de skal kunne skelnes fra hinanden, især når der til sidst laves en opsummering, så de alle præsenteres på bedste vis. Der kommer til at være 3.000 lamper – hvoraf 730 bliver LED-lamper. Der kommer over 2.000 lys-cues, og der bliver mere end 1.200 m2 LED-skærm. Der kommer ligeledes til at være 14 følgespots, disse betjenes fra 24 meters højde. Til slut kommer der til at være 46 mand i lys-produktionen.

 

Scenen er også i fuld gang med at blive konstrueret færdig, og dette gøres hos Det Kongelige Teater, som ganske belejligt har et værksted på Refshaleøen, så det er ikke langt at modulerne skal flyttes. Scenen bliver 800 m2 stor, og 19,5 meter vil den rage op i luften. For at dette kan lykkedes, skal der bl.a. bruges 40 ton stål, samt en stor mængde aluminium.

 

Det Kongelige Teater er vant at skabe gigantiske dekorationer til brug ved teater- og opera-forestillinger i Danmark og udlandet, så det er en øvet samarbejdspartner der er i gang. ESC-scenen bygges hos teatrets produktionshus, som ligger lige overfor det gamle skibsværft, samt hos en underleverandør. Faktisk var Det Kongelige Teater i bygningen, inden at DR rykkede ind for at lave det Internationale Melodi Grand Prix i B&W-Hallerne.

 

Med under 1 måned til at festlighederne starter i København, vil vi alle snart være klogere på hvordan scenen og det hele kommer til at se ud. Men pt. arbejdes der på højtryk, for at vi alle kan nyde den store begivenhed, uanset om vi skal sidde foran skærmene, eller om vi er nogen af dem, som møder op i den danske hovedstad for at tage del i festen live.

 

Kilder: DR.dk/GrandPrix + DR.dk/GrandPrix.

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler