Dagens bidrag: Malta.

Fra Ungarn som afsluttede den 1. semifinale, går turen nu til den sydligste del af kontinentet – vi byder i dag velkommen til Malta, og til gruppen Firelight med sangen «Coming home»!

 Malta repræsenteres i år af gruppen Firelight, som med frontsangeren Richard Edwards er forholdsvis ny på Middelhavsøen. De bevæger sig indenfor genrerne: pop, folk og country. Richard er er ikke helt uvant med at optræde, da største delen af hans familie er eller har været beskæftiget med underholdning. Udover Richard er også hans søster Michelle Mifsud samt brødrene Wayne William og Daniel Micallef med i gruppen. Derudover er der også Tony Polidano og Leslie Decesare.

 Fokussen i gruppen ligger hovedsageligt på frontfiguren Richard. Han har deltaget i den britiske udgave af X-factor, hvor den ellers så kritiske dommer, Simon Cowell var med til at lade ham passere til de 80 bedste. Han har været med i det britiske rockband «Cast Away». Efter at være vendt tilbage til Malta, co-producerede han nogle sange med sin bror Wayne, hvor nogle af disse bl.a. nåede toppen af den maltesiske hitliste i nogle uger.

 Richard har tidligere stillet i den maltesiske nationale konkurrence, i 2003 og 2005 som en del af gruppen «The Mics». I 2011 stillede Richard op alene, og sikrede sig en fornem 2. plads med sangen «Finally». Året efter stillede både Richard og Wayne op i den nationale finale – Richard endte denne gang på en 5. plads med sangen «Look at mee now», medens at broderen Wayne måtte tage sig til takke med en 12. plads med sin «Time».

 I fjor var Richard igen i ilden på Malta, men han inkasserede blot en 13. plads med sin «Fall like Rome». Wayne stillede i 2009 med sangen «Where you belong» som sikrede ham en 7. plads, året efter stillede han op med sangen «Save a life», som han fik en 6. plads med. Richard stillede også op i 2010, men gik ikke videre fra sin semifinale. Men sammen kan de åbenbart klare det meste, for i år lykkedes det for dem at komme helt til tops i den maltesiske finale. De vandt en sikker sejr med 17. point mere end nr. 2. Fra juryen fik de 56 point, medens at seerne gav dem 7 point, hvilket egentligt kun svarede til en 5. plads hos seerne.

Tekst og melodi: Richard Edwards Micallef.

«Freedom of life, I will express my soul
Look me in the eye and electrify my bones
I ain’t gonna leave until you know my name
Stepping out of the shell, now don’t you step in my way
Build another wall and watch it crumble by your side

I’m coming home

I’m not holding back no I ain’t wasting time
If you want me near then you must come for the ride
If your sky will fall, I’ll shelter you from the rain
There’s not a cloud in the sky that can come in the way
Roaming through fields, I’m trying to find this new land
It’s only Because I’m here , I’m finding gold in my hands

I’m coming home
I’m coming home

Trying to build up the words to say what you mean to me
Gonna open your eyes and let you know what I mean

Ohh aaahhh
Ohh aaahhh

Gonna take on this journey feel the light getting warm
Find the strength I’ve been searching keep the beat going strong
Keep the gloves on for fighting don’t you knock on my door
Yeah the spirits alive I’m on the road coming home.

I’m coming home
I’m coming home
I’m coming home
I’m coming home»

Malta har endnu en sejr til gode ved det Internationale Melodi Grand Prix. De var med i 1971, 1972 og 1975, men har siden de genindvandrede i 1991, været fast indslag i konkurrencen hvert år. I 90’erne klarede Malta at sikre sig et par 3. pladser, men bedste placeringerne har fundet sted i 2002 og 2005, hvor hhv. Ira Losco stillede med «7th wonder» og Chiara stillede med «Angel». Malta stiller som første land i den 2. semifinale den 8. maj.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien