Dagens bidrag: Israel

Israel er det niende landet som skal representeres, Mei Finegold er den heldige artisten som skal representere Israel i Eurovision, og som skal prøve å kvalifisere seg videre til finalen den 10.mai. De har ikke vært heldige med å kvalifisere seg til finalen siden 2010. 

Mei Finegold er født i 1982 og hennes sangkarriere startet med å synge i lokale kor og siden hun var liten har hun tatt sangtimer. Fra hun var 18 til hun var 26 var hun med i et rockeband, hvor hun reiste på turne over hele landet. I 2009 ble hun kjent ved å ha deltatt i Kokhav Nolad, som er et talentshow hvor hun kom på en 3.plass.

I 2010 var hun med i en enorm musikal produksjon, dette var også en av hennes store drømmer. Hennes første album kom også ut i 2010, hvor alle sangene var skrevet av Mei.

Same Heart er en pop-rock låt som har en sterk melodi. Ramid Talmid er personen som står bak `Same Heart`, også er han er en reisende artist som har hatt turne over hele landet. Som 19-åring begynte han som låtskriver/sanger for et militærband.Han var også veldig ung da han begynte å ta sangtimer og begynte som låtskriver. 

Mei Finegold ble valgt internt av den israelske kringkasteren IBA den 12.januar. Men sangen ble ikke valgt før den 5.mars, i en stund før IBA valgte sang, hadde fansen i Israel mulighet for å stemme på tre forskjellige sanger, hvor en av sangene ble skrevet av artisten selv. 

Israel har deltatt i Eurovision siden 1973, de har hatt tre seiere, 1978, 1979 og siste i 1998 hvor Dana International vant. 

Israel er nummer to i den andre semifinalen den 8.mai. 

Her er Mei Finegold sitt bidrag `Same Heart`:

Her er teksten til `Same Heart` 

Del:
Relaterte artikler