Carl Espen snakker med escNorge

Carl Espen er inne i en ganske hektisk periode med forberedelser, reising og konserter, men han tar seg allikevel tid til å svare på noen spørsmål når vi ønsker å høre hvordan det går med forberedelsene til Eurovision Song Contest.


Hei Carl Espen!
Nå er det snart en måned siden du vant Melodi Grand Prix. Hvordan har livet forandret seg i etterkant av seieren?
De siste månedene har vært helt spesielle for meg. Ikke bare debuterte jeg som artist i januar, men så plutselig vant jeg like godt hele Melodi Grand Prix. Det har vært et utrolig eventyr så langt. Siden seieren i Oslo Spektrum, har jeg vært mye tilbake på arbeidsplassen min, i tillegg til å reise mye for å spille konserter og Eurovision-eventer, jeg får utrolig mye henvendelser fra hele verden, låten er nå den mest spilte norske låten i Norge, så jeg har jo også opplevd å høre meg selv på radio ved tilfeldigheter, noe som er utrolig gøy. Jeg gjør mange intervjuer hver eneste dag, og ikke minst så jobber jeg hardt sammen med sangpedagogen min for å bli enda stødigere som artist og for å utvikle sangteknikken min.

Hva syns du om responsen på låta?
Den har vært mildt sagt overveldende. Jeg er utrolig stolt og glad, og veldig ydmyk over alt som har skjedd, og alle de dyktige menneskene som hjelper meg. Det har vært veldig sterkt å høre hvor mange mennesker som kan relatere til den. De kontakter meg og forteller at de også føler at de har en stille storm inne i seg. Det betyr veldig veldig mye.

Forrige helg var du i Nederland for å opptre på Eurovision in Concert. Kan du fortelle oss litt om den opplevelsen?
Det var min første smakebit på Eurovision-sirkuset, og det var virkelig helt spesielt. Fansene er ordentlige fans, som står i kø for å komme først inn, de kaster seg over en for å få autografer, og er ekstremt engasjerte og entusiastiske for hver eneste låt. Det synes jeg er fantastisk gøy.

Hva syns du om låtene til de andre landene? Har du noen favoritter?
Det er mange veldig gode bidrag og ikke minst mange virkelig erfarne artister som er med i konkurransen. Jeg har blitt ekstra glad i Finland sitt bidrag, og Nederlands. Nederland har nesten en countryfeel på det som jeg liker veldig godt.

Er det noe spesielt du fokuserer på under forberedelsene frem mot Eurovision?
I forberedelsene står sangteknikk og formidling av låten i fokus. Jeg går til sangpedagog flere ganger i uken og fortsetter det arbeidet jeg har gjort siden det ble klart at jeg skulle være med i Melodi Grand Prix.

Vil det bli noen forandringer i sceneshow og antrekk på scenen i København?
Opptredenen vil helt klart beholde sin sjel og nerve, men vi jobber med å ta i bruk de mulighetene en større scene og en annen produksjon byr på. Det er veldig inspirerende, men samtidig er det viktigste å beholde fokuset på sangens fokus og nærhet.

Vi gleder oss til å se deg opptre i København, men vi er også veldig spent på om det kommer mer musikk fra deg i nærmeste fremtid?
Det gjør det. Vi jobber med innspillingen av den neste singelen, men akkurat når den kommer avhenger veldig av hvordan det går i København.

Tusen takk for praten og lykke til med resten av forberedelsene!
Tusen takk for all interesse og støtte. Det betyr veldig mye!

Her fremfører Carl Espen «Silent Storm» på London Eurovision Party:

Her fremfører Carl Espen og Josefin sin versjon av «Roar» på London Eurovision Party:


Det er nå i underkant av to uker til Carl Espen og den norske delegasjonen reiser til København. Norges første sceneprøve er tirsdag den 29. april kl. 16:40.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien