Så kom dagen – hvor scenen avsløres!

 

Mange har allerede opsnappet små brudstykker av årets scene i ESC – men i dag er dagen, den dag hvor DR velger å vise scenen til hele verdenen!

 

For den ansvarlige indenfor design og produksjon av lys- og bildeshow, og hun bærer titlen «Creative Director and Content Producer», navnet er Nicoline Refsing, og i dag avsløres frukten av henne og hennes teams anstrengelser – scenen offentliggjøres offisjelt. Hun og teamet har jobbet på høytryk, for å sikre at alt blev klar for de enkelte lande, og for at hver enkel av artisterne kommer til å skinne som deres egen lille stjerne på i showet.

 

Nicoline har ansvaret for alt hvad der kommer til å kjøre på LEH-skjermene og på det interaktive gulv i scenen. De har jobbet intenst med hver enkel artist/land, for å sikre at det enkelte lands artist bliver forstærket mest muligt af scenens lys og bilder. Nogle har haft specifikke ønsker, medens at andre har teamet hjulpet mest muligt med idéer, så de fik det bedste resultat. Der har bl.a. været set på landenes: kulturelle elementer, historie, religion, arkitektur, natur og kunst – men vigtigst af alt, selvfølgelig er der lyttet til sangen og teksten.

 

Der er jobbet for at alle 37 får deres individuelle udtryk, så det ikke ender som i andre store produksjoner som f.eks. X-factor, hvor produksjonen er den samme uanset hvilket land man er i. Nicoline mener at der er noget upoleret og ekte over ESC, brandet feirer individualiteten og forskjelligheten, og det gjør at folk ønsker å se det – det er autentisk! 

 

Over Påsken avslørede ansvarlige show-sjef, Jan Lagermand Lundme et «påskeegg» – der kommer til å være vand rundt om scenen i B&W-Hallerne, ganske som DR hadde ved dansk Melodi Grand Prix i 2010. Danmark er en gammel og stolt sjøfartsnasjon, og der er praktisk talt vand hele veien rundt om landet. Så da årets show arransjeres i et gammelt skiftverft, så er det naturligt å tage vand ind ved scenen, for å fuldende det hele. Det bliver velkommen til en øya på Eurovision Island!

 

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix

Del:
Relaterte artikler