Dag 1: Første prøvedag i København

I dag fant de første prøvene sted i B&W-hallene i København. Det var de ti første bidragene fra den første semifinalen som avholdes 6.mai som hadde sin første gjennomkjøring i dag.

Klippene som ligger ute fra prøvene er bare på rundt 39 sekunder, men er nok til å i hvertfall kunne danne seg et lite inntrykk på hvordan det kommer til å bli neste tirsdag.

Første land og mann til å prøve sitt bidrag på den store ESC-scenen var Armenia og Aram MP3, som også er storfavoritt til å vinne Eurovision 2014. Her spiller lyseffekter en stor rolle, spesielt i den siste delen av låten.

Kakebakerne Aarzemnieki fra Latvia spiller i like stor grad på glede som de gjorde i den nasjonale finalen. Trivelig, men er det nok til finaleplass?

Tanja fra Estland er like mye en danser som en sanger og kombinerer begge disse talentene i sceneshowet sitt uten at vokalprestasjonen lider av det. Både Tanja og med-danseren hennes er kledd i hvitt.

Sveriges håp Sanna Nielsen har fått med seg fem korister på bidraget «Undo». Visuelt ligner det ganske mye på som det var i den nasjonale finalen. Sanna synger upåklagelig, og mange blir nok overrasket hvis svenskene ikke blir å se i finalen.

Islands Pollapönk synger ut mot mobbing i de fargerike joggedressene deres. Bakgrunnen er fylt med farger og figurer. Energien er det ingenting å si på, men klarer de å overbevise Europa?

Hersi synger det albanske bidraget «One Night’s Anger». Hun er kledd i sort og synger på et podium. Den visuelle bakgrunnen er litt grå og tåkeaktig.

Russland sender i år tvilling-duoen Tolmachevy Sisters som vant Junior Eurovision i 2006. Ut i fra klippet virker det som de har vokalen under kontroll og Russland er nok en gang som å regne som en av mer sannsynlige finalistene.

Dilara synger klokkerent balladen «Start A Fire». Det ser ut til at Aserbajdsjan i år satser mer på selve sangen og artisten enn visuelle virkemidler. Rent bortsett fra en akrobatdanser i luften er det foreløpig lite visuelle effekter.

Mariya Yaremchuk synger den fengende «Tick Tock» for Ukraina. Hun er kledd i rødt og svart. Med seg på scenen har hun en ung mann som springer i et stort hamsterhjul.

Belgia og tenoren Axel Hirsoux serverer en av de virkelig store balladene i år. Scenen er ganske mørk og som i den nasjonale finalen har han med seg en kvinnelig danser som nok skal forestille moren.

I morgen skal Norge ha sin første prøve. Moldova, San Marino, Portugal, Nederland, Montenegro, Ungarn, Malta, Israel, Georgia og Polan skal også ha sine aller første prøver i morgen.

Bilde: © Thomas Hanses (EBU)

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien