Dagens bidrag: Armenia

Vi har kommet til den tiden på året at Eurvision Song Contest står rett rundt hjørnet og venter på sine trofaste fans. Og, tradisjon tro, presenterer vi her på escNorge hvert deltagerland med sitt bidrag. Først ut i årets Eurovision er Armenia.

Armenia har deltat i Eurovision Song Contest siden 2006, med untak i 2012 hvor de bestemte seg for å ikke stille pga sikkerhetsmessige årsaker. Armenia har også kvalifisert seg til hver eneste finale, dog ikke i 2011 hvor Emmy med Boom Boom kom på en 12.plass i semifinalen. Beste plassering i en finale kom i 2008 med Sirusho og bidraget Qele, Qele!. Årets deltager for Armenia er Aram Mp3.

Aram Mp3, eller Aram Sargsyan som han egentlig heter, ble født i Jerevan i april 1985 og allerede i meget ung alder fikk han et livforandrende forhold til musikk.
Mens den lille Aram gikk på skolen, pådro han seg alvorlige pusteproblemer og hostet mye. En lege fikk da ideen med at kanskje synging var måten å kontrollere dette på. Foreldrene til Aram fulgte så legens finurlige forslag, og lite viste de at dette skulle forandre den unge artistens liv.

I 2006 ble Aram uteksaminert fra Jerevans statlige universitet med en grad innen medisin. Men han har drevet med musikk hele veien, både under og etter studiene.
Han ble med i en stand up- trup som turnerte både i og utenfor Georgia, og ble med i tv-programmet «32 teeth» hvor han gjorde musikalske parodier.

I 2007 vant han «2 Stars» på tv-kanalen First Channal of Armenia.
Siden den gang har han blitt invitert til å være programleder både for X-Factor og Idol i hjemlandet.

I København fremfører Aram Mp3 sin egen låt «Not Alone», hvor teksten er skrevet av Garik Papoyan og det instrumentale arrangementet er ved Lilit Navasardyan.

Armenia er første land ut i den første semifinalen som går av stabelen i København 6. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien