Dagens bidrag: Ungarn

Eurovision Song Contest har fått et ordentlig oppsving i Ungarn de siste årene gjennom utvelgelsen «A Dal». I år var det den amerikansk-fødte sangeren András Kállay-Saunders som får æren av å representere morens hjemland; Ungarn

András Kállay-Saunders ble født i 1985 i New York City. Han er sønn av den ungarske modellen Katalin Kállay og den amerikanske musikeren Fernando Saunders, som blant annet har jobbet over lengre tid med den kjente artisten Lou Reed. 

I 2009 dro András til Ungarn for å tilbringe tid med sin syke mormor og fikk øynene opp for en idol-lignende TV-konkurranse, kalt Megasztár. Han tok sjansen, meldte seg på, og kom på 4. plass. Etter dette ble livet aldri det samme igjen. Han har siden dette viet all sin tid på musikkarrieren i Ungarn.

Han har fått to singler høyt på listene i Ungarn i ettertid; I Love You og Csak Veled i samarbeid med plateselskapet Universal. Han har nå forlatt dette plateselskapet til fordel for svenske Today Is Vintage.

I 2013 meldte han seg for andre gang på den ungarske utvelgelsen til Eurovision Song Contes 2014 – «A Dal». Første deltakelse i 2012 endte etter førse rundt. Låten i 2013 var My Baby og han kom helt frem til topp 2. Der tapte han for Bye Alex og låten Kedvesem

Deltakelsen ga mersmak for András og han meldte seg derfor på i A Dal 2014 også. Viljen til å representere Ungarn var stor! Denne gang valgte han en dypere låt som virkelig betød noe for han. Låten Running handler om vold i hjthomas. Låten er inspirert av den vanskelige oppveksten til en av hans nære venner. Budskapet i låten er at barn ikke må være redd for å be om hjelp i slike vanskelige situasjoner og for oss andre å ikke glemme at det finnes slike barn rundt oss og at de trenger hjelp.

András gikk av med seieren i A Dal med full støtte fra både juryen og TV-seerne. Han slo dermed ut 29 andre låter i kampen om å bli Ungarns representant i Eurovision Song Contest 2014.

Ungarn deltar i første semifinalen i Eurovision Song Contest 2014. De har startnummer 16 og er dermed sist ut i semifinalen. Klarer de å ta seg til nok en finale – og kan de forbedre den flotte tiendeplassen fra 2013?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien