Conchita Wurst skaper oppstyr i Øst

Conchita Wurst, som representerer Østerrike i årets Eurovision Song Contest 2014 har skapt store overskrifter i øst Europa og en underskriftskampanje i Russland.

Blant annet har en russisk politiker fra St Petersburg gått ut i media og sagt at ingen russiske artister bør dele scene med en transperson og hermafroditt som Conchita. Politikeren sier samtidig også at Russland er det eneste landet i Europa som fortsatt har klare familieverdier og klarer å skille mellom mann og kvinneroller.

Det er også blitt reist spørsmål om den russiske kringkasteren Rossiya 1 kommer til å sende Conchitas opptreden i den andre semifinalen 8 mai. Skulle de velge å ikke sende opptredenen til den østerriske artisten vil dette være et klart brudd på Eurovision reglene som sier at showet skal sendes i sin helhet.

Også i andre østeuropeiske land som Armenia, Hviterussland og Ukraina skaper Conchita overskrifter. Blant annet har det blitt lansert en underskriftskampanje med 15000 underskrifter som sier at Conchita bør trekke seg fra konkurransen.

Innad i fan miljøet har det også skapt oppstandelse av at årets store favoritt, Aram Mp3 fra Armenia skal ha uttalt at det blir vanskelig for han å dele scene med Conchita. Dette har han tidligere beklaget og sagt at det skyldes misforståelser.

Conchita selv sier at hun ikke kommer til å la seg påvirke av all kritikken, og sier at hun stiller opp i Eurovision pga sjansen til å endre gammeldagse holdninger. Jeg er ikke et dårlig menneske selv om jeg går i kjole og har skjegg ,uttaler Conchita til Danmarks Radio.

Representanten fra Østerrike hadde sin første øvelse på scenen tirsdag og imponerte stort med sin stemmeprakt.

 

Conchita Wurst stiller i den andre semifinalen 8 mai sammen med Norge. Her skal hun synge sitt bidrag Rise like a phoenix med startnummer 6.

Du kan lese mer om Conchita og hennes vei til Eurovision her.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien