Dagens bidrag: Storbritannia

Nest sist ut i vår presentasjon av årets 37 bidrag er Storbritannia og Molly Smitten-Downes – og her er et bidrag som kanskje betegnes som årets «mørke hest»?

Britenes innsats i Eurovision er tidenes beste, bortsett fra antall seire der naboen i vest stikker seg frem med sju gullmedalsjer. Storbritannia står til dags dato med fem, men de har nesten smått utrolige femten (15) andreplasser.

Som vi ser av grafen under har det imidlertid gått riktig så trått siden tusenårsskiftet, men mange spår at årets bidrag – Children of the Universe – kanskje kan rette opp litt av dette.

storbritannia

Molly Smitten-Downes er 26 år gammel og ble oppdaget via BBCs svar på Urørt – BBC Introducing – hvor hun fikk stor oppmerksomhet i de midtre delene av England, hvor hun selv er oppvokst like utenfor Leicester.

Hun har oppnådd gode listeplasseringer gjennom deltakelse i andre prosjekter, blant annet gjennom å låne stemmen sin ikke ukjente navn som tyske Sash! og svenske Basshunter – i helt andre sjangre enn hva hun selv opptrer med til daglig. I 2008 hørte mange briter stemmen hennes uten å vite det, da hun lånte stemmen til Stunt featuring Sash!’ topp 10-hit: Raindrops (Encore une fois): En remiks/nyinnspilling av Sash!’ egen dance-hit fra 1997.

 Molly har vunnet priser som Best Urban/Pop Act at Live and Unsigned, og er et av flere up-and-coming navn innen den nye singer/songwriter-bølgen som har kommet for fullt de siste årene. Hun har utgitt to singler og en EP uavhengig, men etter presentasjonen av årets bidrag – har hun nå signert med den britiske divisjonen av Warner. En av singlene – It’s You – ble utgitt i fjor:

 Storbritannia går dermed nye veier i år, etter at de to år på rad har besøkt de eldre generasjonene etter Engelbert Humperdinck og Bonnie Tyler som representanter, men de har fortsatt sin tradisjon for å velge både artist og låt internt.

Children of the Universe ble presentert 3. mars med en live videoinnspilling med invitert publikum. Den offisielle videoen ble nylig sluppet.

Bidraget er skrevet av Molly selv.

Storbritannia er som alltid direkte kvalifisert for finalen. Hvor i startfeltet Molly havner, vet vi ikke før neste uke. Artistene trekker under pressekonferansen tirsdag(?) i hvilken halvdel bidraget skal fremføres, mens DR og arrangørene først setter opp finalerekkefølgen fredag morgen.

Mange spår Molly mangfoldige plasseringer enn hva Bonnie og Engelbert maktet de to forrige årgangene. Men skal vi til London neste år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien