Nytt på nytt fra EBU og DRs pressekonferanse

EBU og DR avholdt lørdag en pressekonferanse, hvor det ble (k)lekket flere detaljer rundt året show – og Eurovsion generelt.

Det ble første rettet søkelys mot årets tre sendinger, der DR kort fikk forkare grunntankene og ideene for både logo og «motto». Ideen er å bringe konkurransen enda nærmere publikum, om det så gjelder både foran skjermen og i salen.

Annet: Postkortene i år er bygget rundt de forskjellige landenes flagg, mens semifinale 1 vil starte med et euorpeisk kor synge Only Teardrops. Emmile selv vil også opptre i denne semifinalen.

Det er laget flere historiske «Book of records» som vil bli vist i reklamepausene, for de landene som har dette. Rekorden for «høyeste hår» ble allerede i dag avslørt av DR:

Fra EBUs side kom fjoråets avstemningskaos i søkelyset, der Jon Ola Sand innrømmet at han var virkelig forbannet over saken. Imidlertid påpekte han nok en gang at selskapet Digame har stålkontroll over alle former for manipulering fra telefonstemmene, og at årets åpenhet rundt både jurymedlemmer og deres stemmer – vil mer enn noen gang tidligere sørge for at resultatet blir både rettferdig og ekte.

Polen og Portugal ble ønsket velkommen tilbake. Canada og New Zealand blir nye land som sender showene, mens EBU påpekte at samtlige land som står over København fra fjoråeret (Bulgaria, Kroatia, Kypros og Serbia) sender i det minste finalen.

Som skrevet tidligere på disse sidene: Ukraine og Russland har hatt en spesiell oppfølging under prøvene, men disse har gått uten problemer. Det ble også påpekt at en finale i land med usikre politiske forhold og innskrenket pressfrihet, vil kunne få «problemer» med å avholde et ESC-arrangement – selv med seier. Sikkerhet og pressefrihet må komme i første rekke.

Til slutt ble det også trukket frem tanker rundt neste års 60-års jubileum, der det trolig går mot en egen markering og show. NDR har blant annet tilbudt seg å organisere en slik fra Berlin.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien