Dagens bidrag: Tyskland

Vi har kommet fram til siste land i vår rundreise i Europa og setter vårt siste stempel i passet i passkontrollen på Frankfurt internasjonale lufthavn og stiger inn i Tyskland.

Tyskland har vært med i Eurovisjonen siden 1956 og har hele veien vært et finaleland, med unntak av i 1996 hvor de ikke kvalifiserte seg til finalen i Oslo Spektrum. Landet kan dog glimte med to seiere; Nicole i 1982 og Lena i 2010. Fra 2000 ble Tyskland en av «de fem store» som gjorde at landets bidrag ble automatisk forhåndskvalifisert til den internasjonale finalen.

Årets tyske bidrag er gruppen Elaiza fra Berlin. Gruppen vant den tyske finalen med låten Is It Right.

Gruppens frontfigur og opphavskvinne er den polsk-ukrainske Elżbieta „Ela“ Steinmetz. Som 16-åring startet hun som singer-songwriter hos Valicon-Studios i Berlin. Her møtte hun trekkspilleren Yvonne Grünwald. Etter en stund ble også bassisten Natalie Plöger en del av gruppen, og i begynnelsen av 2013 ble Elaiza startet.

I 2013 vant trioen nykommerprisen under det berømte Women-of-the-World-Festival, og i begynnelsen av 2014 kom EP’en med låtene Is It Right, Fight Against Myself and Without.

Veien til den internasjonale finale i Eurovision ble til at gruppen sendte inn bidraget Is It Right via Youtube som et wild card til en pre-seleksjon. Gruppa ble deretter plukket ut til å være en av åtte bidrag i den tyske nasjonale finalen; Unser Song für Dänemark . Med en vinnerprosent på 55 vant trioen finalen og skal da nå representere de tyske fargene i København 10.mai. Is It Right er skrevet I samarbeid med Adam Kesselhaut.

  • Eurovision.tv
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien