Dag 6: Første prøvene for de direktekvalifiserte

Endelig var det tid for de seks direktekvalifiserte landene å øve på Eurovision-scenen for første gang. Endelig får vi også et glimt av hvordan det kommer til å se ut når de fem store og Danmark kommer ut på scenen!

 

Det var altså Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Danmark, Italia og Spania som sto på scenen i B&W Hallerne i dag.

 

Først ut var Tyskland med gruppen Elaiza. Fremførelsen blir ganske lik den vi så i den nasjonale finalen. Elzbieta står ved mikrofonstativet og synger mens de to andre jentene spiller hvert sitt instrument. Hun tar mikrofonen av stativet underveis og beveger seg noe, men de fleste bloggerne der ute var enige om at det kanskje ble litt vel statisk på den store scenen og at de ikke vekket den store entuasiasmen. Det må kanskje jobbes litt godt med energi og kameravinkler før den store finalen.

Spørsmålet er om «sidrompa» ompa-ompa musikk vil slå ann i resten av Europa, selv om låten har gjort det ganske så bra i hjemlandet. Bakgrunnen har mange rosa og lilla elementer og sjakkbrett er synlig både på gulvet og i bakgrunnen.

 

Andre land ut var Storbritannia. Det var kanskje knyttet ekstra forventninger til denne øvelsen i dag. Molly er en av fan-favorittene med låten sin Children of the Universe. Selve øvelsen så ut til å gå riktig så bra. Molly var i fin sangform og har med seg fire korister og en trommeslager på scenen. Bakgrunnen skal gi et bilde av et publikum som veiver med lightere/opplyste mobiltelefoner og det kommer også et flott pyroregn på slutten av låta. Molly imponerte mange og noen sier London 2015?

 

Tredje land ut var Frankrike og ingen kan si at ikke TwinTwin gir oss litt ekstra «liv og moro» i årets show med låten Moustache. Bakgrunnen er veldig skiftende og inneholder mye farger og mønster, og selvfølgelig litt «moustache»! Selve fremførelsen av låten deres kunne kanskje gått bedre, da folk ventet enda mer «liv» og de virket kanskje ikke helt sikre på sine «moves» og kameravinkler. Men dette er ting som kan jobbes med i uken som kommer. Frankrike stiller uansett med et bidrag som skiller seg kraftig ut fra resten av feltet.

 

Så var det tid for vertslandet. Basim deltar for Danmark i år med den enkle og glad (og meget fengende) poplåten Cliché Love Song. Fremførelsen er ganske lik den vi så i den nasjonale finalen og det ryktes at Basim sang helt greit, men kanskje ikke like bra som da han vant i Herning. Det er uansett mange som har tro på at denne gladlåta vil klatre høyt opp på resultatlista hvis fremførelsen sitter. På slutten av fremførelsen har danskene bestemt seg for å fire ned et stort flagg/banner der Basim selv er avbildet sammen med et hjerte der det står «love». Bloggerne der ute var veldig usikre på om det egentlig tilførte låten noe, kanskje heller det motsatte.

 

Italienske Emma Marrone var nest sist ut. Dette er hennes andre fremførelse utenfor Italia (den første i den tyske nasjonale finalen) og man kan kanskje tenke seg at nervøsitet kan ha påvirket sangprestasjonene i dagens øvelsene. Vokalen var ikke av den beste og ganske kraftløs og uengasjert. Folk etterlyste også mer «pønsj» i showet og mer energi og øyekontakt fra Emma. Ellers var det mye positivt i selve sceneshowet. Hun får med seg musikere på scenen kledd i hvitt og scenen er opplyst i hvite og lyse farger, som er til stor kontrast til de mange mørke bakgrunnene i årets Eurovision. Klarer Emma å få opp energinivået ett hakk og vokalen på plass kan de jo håpe på en like god plassering som i de siste årene.

 

Sist, men ikke minst, var det Ruth Lorenzo som skulle teste ut Eurovision-scenen. Hun synger Dancing in the Rain for Spania i år og det gikk riktig så bra. Vokalen satt som den skulle! Bakgrunnen forestiller regndråper som treffer vannspeilet og noen mener den kanskje med fordel kunne vært litt mer innovativ. Ruth har også med seg fire korister på scenen som fungerer fint. Ruth har vært noe syk i det siste så vi får håpe hun er i god form og at stemmen ikke er påvirket når vi nå beveger oss inn i en uke full av inntrykk og øvelser. Spania er uansett godt i rute til neste lørdag!

 

Mye bra, men også noe å jobbe med for de direktekvalifiserte finalistene. De har fått teste ut scenen og alt den har å tilby og nå er det bare finpussen som gjenstår foran neste lørdag. De får sjansen til å øve igjen førstkommende tirsdag. I morgen er det de første to generalprøvene til semifinale 1 som står på programmet. De starter henholdsvis klokken 15.00 og 21.00.

Den første Eurovision-uken er nå over og alle deltakerne har fått prøve seg på Eurovision-scenen. Noen har skuffet og noen har overrasket positivt. Hvem vil gå videre og hvem vil kapre de øverste plassene i Eurovision 2014? Alt dette vet vi innen 1 uke, så følg med videre på escNorge! 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien