Dress rehearsal for første semifinale

I dag var det klart for de to første av totalt tre generalprøver for den første semifinalen som går av stabelen i morgen.

Dette var først gang man kjørte igjennom showet fra start til slutt slik som det blir seende ut på skjermen i morgen. Den andre generalprøven som går i kveld er også den der Juryen avgir sine stemmer som utgjør halve resultatet i morgen.

Som vanlig starter sendingen med melodien «Te Deum». Så får vi se bilder fra København. Emmelie de Forest fremfører vinnerlåta «Only Teardrops» sammen med innsendte klipp fra fans som synger med.

Årets programledere Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk kommer så inn på scenen og ønsker velkommen. De takker fjorårets vertsland Sverige og vi får en kjapp innføring i reglene.

Så kan showet begynne.

Årets postkort som vises før alle bidragene består i år at hver representant lager flagget sitt på en kreativ måte.

Første bidraget ut er Armenia og Aram MP3 som synger «Not Alone». Denne dubstep-balladen har vært den største favoritten til å vinne Eurovision 2014 helt siden låta ble offentliggjort. Bakgrunnen er blå og Aram er alene på scenen.

Aarzemnieki fremfører deres sang om å bake kake på like muntert vis som vi har sett tidligere. Selv dette nok er en av årets lettvektere, er det ingen tvil om at Latvia har kveldens koseligste innslag. Men blir det for banalt til å ta seg videre?

Estlands Tanja synger poplåta si mens hun gjør en ganske sprek koreografi. Imponerende at hun klarer å synge såpass bra som hun gjør samtidig.

Fjerde land ut er Sverige. De er ofte favoritter og i år ingen unntak. Sanna har på seg en svart ganske kort kjole og lyshowet er mye av det samme som i Melodifestivalen bare enda større. Med seg på scenen har hun fem korister. Ingenting å si på vokalen her.

Så er det tid for Pollapönk og Island. Guttene har på seg hver sin fargesprakende dress og det er ihvertfall ingenting å si på energien på scenen her.

Albanske Hersi synger sangen sin på et podium og leverer varene. Dette er allikevel en av årets mer anonyme låter så hun kan få en tøff vei til finalen.

Tvillingene i Tomachevy Sisters for Russland. Det meldes om gode vokaler, og selv om Russland er i hardt vær er nok sannsynligheten stor for at de klarer bragdene og tar seg til finalen også i år.

Nummer åtte ut er Aserbajdsjan. Dilara har på seg en mørkerød kjole og synger for det meste upåklagelig bra.

Ukrainas Mariya har med seg en mann som springer i et stort hjul under fremføringen. På et tidspunkt er hun selv på utsiden av hjulet før hun hopper av. Som alltid leverer Ukraina show på scenen og det er ingenting som tilsier at ikke dette er nok til å imponere seerne og juryen.

Belgia hyller aller verdens mødre i år med tenoren Axel og han gir som vanlig en sterk fremføring i den første generalprøven, men det meldes om en svakere fremføring under den andre generalprøven der juryen stemmer.

Moldovas Cristina sin kjole er blå og med rustning-lignende elementer. Dette er en av årets mest voldsomme låter og det gjennstår å se om Europa lar seg imponere.

Så er det Valentina Monetta fra San Marino som har deltatt alle de tre siste årene sin tur. Hun står på en plattform i midten av scenen og har på seg en hvit kjole. Til tross for et elegant sceneshow står nok San Marino i fare for nok en gang å bli uten finaleplass.

Gladsangen fra Portugal er neste ut. Er her det mye farger og dansing, på scenen er det to store trommer.

Duoen The Common Linnets fra Nederland er klar på scenen. Det er ingen tvil om at dette er artister som har vært i gamet en stund og gir en overbevisende opptreden.

Sergej fra Montenegro fremfører balkan-balladen sin i en mørk dress og bakgrunnen er blå. En kvinnelig skater er med han på scenen. Han leverer profft som forventet og mange tror dette blir Montenegros første finale.

Bidrag nummer 16 og det siste for denne semifinalen er det András fra Ungarn som står for. Det triste temaet i «Running» blir gitt til utrykk av en kvinnelig og mannlig danser. Det meldes om god vokal her.

Under sendingen får vi se litt forskjellige rekorder i Eurovision-sammenheng, blant annet lengst hår. Pauseunderholdningen i den første semifinalen er et dansenummer.

Som vanlig før det blir avslørt hvilke ti land som går videre får vi høre og se klipp fra de seks landene som allerede er klare til finalen på Lørdag.

Den første semifinalen sendes i morgen på NRK1 klokken 21.00.

 

Bilde: © Sander Hesterman (EBU) 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien