Conchita erobrer verden!

I går rapporterte vi om den store suksessen året Eurovision-låter opplever på den norske iTunes-listen. I dag tar vi en liten kikk på hvordan årets vinner, Conchita Wurst, ligger an på listene rundt omkring i Europa, og resten av verden. 

Mange synes det er spesielt interessant å se hvordan «Rise Like a Phoenix» gjør det i Øst-Euopa, et område som i stor grad regnes som negativt innstilt til homofile og transpersoner. Med tanke på at Conchita, til manges overraskelse, fikk poeng fra befolkningen i flere av disse landene; hvordan går det for henne nå, tre dager etter at hun gikk til topps i lørdagens finale?

Det går riktig så bra! «Rise Like a Phoenix topper iTunes listene i hele 10 land, deriblant Russland, Ukraina og Hviterussland. Hun er også på tredjeplass i Kirgisistan og på fjerdeplass i Armenia og Moldova. I tillegg ligger hun øverst på listene også i Hellas, Sveits, Slovenia, Østerrike, Malta, Finland og Latvia. 

Men suksessen slutter ikke der. Ved siden av at hun er nummer en i ti land, er hun å finne inne blant topp ti i ytterligere 11 land; Sverige, Belgia, Luxembourg, Tyskland, Danmark, Ungarn, Spania, Nederland, Israel, Italia og Norge. 

Vi kommer til å holde et øye med utviklingen på listene, for dette ligger faktisk an til å kunne bli den største suksessen vi har sett for en vinner i Eurovision Song Contest på lenge. 

Kilde; esctracker.com

Del:
Relaterte artikler