Nederland og Østerrike vant årets Marcel Bezençon Awards

Som et speilbilde av lørdagens ESC-finale var det de to mest populære bidragene på resultatlisten – Nederland og Østerrike – som også stakk av med årets ‘hederspriser’, som ble delt ut noen timer før selve finalen gikk av stabelen.

Marcel Bezençon Awards er en pris som er oppkalt etter ‘grunnleggeren’ av Eurovision Song Contest, og den har blitt delt ut hvert år siden 2002. Den ble opprettet av svenskene Christer Björkman og Richard Herrey, og omfatter tre ulike kategorier:

Presseprisen – som deles ut til årets beste bidrag, og stemmes frem av akkreditert presse og fans.
Artistprisen – som deles ut til årets beste artist, og fra og med 2010 stemmes frem av de ulike kommentatorene (før ble den stemt frem av tidligere deltakende artister).
Komponistprisen – som deles ut til årets beste, mest originale komposisjon, og stemmes frem av en jury bestående av årets deltakende komponister og tekstforfatteren.

I fjor var det tre forskjellige delegasjoner – Georgia, Aserbajdsjan og Sverige – som kunne reise hjem med hver sin pris, men i år vant Nederland to av kategoriene mens Østerrike sikret seg den tredje. I følge interne kilder i ESC-sirkuset endte for øvrig Sveriges bidrag, Undo med Sanna Nielsen, på andreplass i samtlige tre kategorier.

  • Årets beste bidrag (Presseprisen): ØsterrikeRise Like a Phoenix (skrevet av Charley Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski og Julian Maas)
  • Årets beste artist: Nederland – The Common Linnets
  • Årets mest originale komposisjon: NederlandCalm After the Storm (skrevet av Ilse DeLange, JB Meijers, Rob Crosby, Matthew Crosby og Jake Etheridge

 

 

En oversikt over tidligere vinnere finnes her. escNorge gratulerer alle årets prisvinnere.

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien