Alle de nordiske landene er med i 2015

Etter et godt Eurovision år for de nordiske landene i København, er det nå bekreftet at alle de nordiske landene blir å se igjen i neste års konkurranse i Østerrike.

Først ut til å bekrefte deres tilstedeværelse neste år var Finland. Den finske kringkasteren YLE sier at de skal fortsette å bruke deres vanlige plattform til å velge deres representant, nemlig UMK. Du kan lese flere detaljer om bekreftelsen her. I år kom Finland på en 11 plass, deres beste plassering siden de vant konkurransen i 2006.

Sverige skal selvfølgelig være med til neste år og det blir som alltid gjensyn med Melodifestivalen. Flere detaljer angående neste års Melodifestival er ventet i løpet av sommeren/høsten. SVT er forøvrig godt fornøyd med Sanna Nielsen sin tredjeplass i årets konkurranse.

Det tredje nordiske landet til å bekrefte sin deltagelse er Island. Den islandske statskanalen RUV bekrefter at landet vil delta i Østerrike. Det er ennå ikke helt sikkert hvordan de vil velge sitt bidrag, men man kan anta at de går for sin vanlige nasjonale utvelgelse med to semifinaler og en finale. Island har forøvrig kvalifisert seg til finalen hvert eneste år siden 2008, og i år var intet unntak. Rockegruppa Pollapunk oppnådde en 15 plass i finalen.

Det blir selvsagt Melodi Grand Prix neste år og da blir det også deltagelse i Eurovision 2015 for Norge. Hvordan neste års MGP blir seendes ut vites ikke akkurat nå, men det blir mest sannsynlig forandring i MGP konseptet igjen etter at årets utvelgelse ble møtt med dårlige seertall og kritikk. Flere detaljer ventes i løpet av høsten. Norge og Carl Espen kom til slutt på en åttende plass i årets finale, noe som var vår andre topp ti plassering på rad.

Det siste nordiske landet til å bekrefte deltagelse er Danmark. Årets vertsnasjon skal selvsagt også med neste år. Flere detaljer angående dansk deltagelse er ventet snart. Danmark endte i årets finale opp med en fin niendeplass for Basim og hans Cliche love song.

Hør alle de nordiske bidragene fra København i spillelisten under:

Neste års Eurovision Song Contest skal avholdes i Østerrike, og blir den 60 utgaven av konkurransen.