Hvor ble det av ESC-låtene, VG?

For første gang siden 2007 har ikke en eneste låt fra MGP og Eurovision gjestet VGs Topp 20-liste: Det til tross for et massivt inntrykk på blant annet iTunes.

Forklaringen kan være nokså enkel: Topp 20, som ennå er Norges offisielle låtliste, har fra 2011 også inkludert strømmetjenester som WIMP og Spotify: Årets ESC-låter har gjort det svært dårlig på disse tjenestene.

I stedet ser det ut til at publikum kjøper årets bidrag samlet, der samlealbumet fra København denne uken klatret helt til nummer 3 på VGs Topp 40 album. Utgivelsen har blant annet ligget svært høyt hos WIMP.

Selv om en låt som Nederlands Calm After the Storm i flere dager toppet iTunes, var det dermed ikke nok til en listeplassering. VG og IFPIs forandringer til å inkludere strømmetjenester, kan dermed se ut til favorisere disse – fremfor de som faktisk kjøper musikken.

En annen årsak kan være at interessen for låtene fra København, rett og slett var på sitt høyeste midt mellom to listeuker?

 Fra 2008 til 2013 var alltid en eller flere låter fra enten MGP eller Eurovision store hits i norge. Men, ikke i år.

Kontrasten er stor til en rekke andre nasjonale hitlister, der flere av årets låter har gjort det ritkig så bra. Carl Espen svippet f.eks. kjapt innom den britiske UK Top 100, hvor The Common Linnets smalt inn på en hyggelig 9. plass.

Del:
Relaterte artikler