Sverige: SVT inviterer låtskrivere til Melodifestivalen 2015

Sverige er et av landene som allerede har bekreftet sin deltakelse i Østerrike neste år, og nå går SVT offisielt ut og inviterer låtskrivere til å sende inn sine bidrag til Melodifestivalen 2015.

Årets utgave av Melodifestivalen møtte mye kritikk i Sverige, og derfor smakte det nok ekstra godt da Sanna Nielsen sang vinnerlåten Undo til en meget sterk 3. plass i finalen i København for drøyt halvannen måned siden.

– Vi er stolte og glade over bronsemedaljen i ESC 2014, og dette tar vi med oss inn i oppladningen til neste års Melodifestival, uttaler ansvarlig produsent for MF, Christer Björkman, til SVT, og fortsetter: – Som vanlig ber vi om låter på ulike språk, i ulike sjangre og med ulike stiler. Mangfold og variasjon er en viktig del av Melodifestivalen.

Til neste års Melodifestival ønsker SVT enda flere kvinnelige låtskrivere. I år måtte minst 20% av bidragene være skrevet av en eller flere kvinner, og til neste år økes dette kravet til 50% av låtene.

Fra og med 1. til og med 16. september kan interesserte komponister og tekstforfattere sende inn sine bidrag til SVT. Minst én av låtskriverne bak et bidrag må være svensk statsborger. Som vanlig deles konkurransen inn i to deler, én for etablerte låtskrivere og én for debutanter – den sistnevnte også kjent som ‘Allmänhetens tävling’.

Vinneren i ‘Allmänhetens tävling’ og vinneren av konkurransen ‘Svensktoppen nästa’, som arrangeres i sommer, er sikret en plass i MF 2015. Av de resterende 30 plassene velges halvparten av en ekspertjury og halvparten internt av SVT.

Interesserte låtskrivere kan finne mer informasjon og de komplette reglene her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien