Mathea-Mari vant MGPjr 2014

Finalen av den etterhvert så tradisjonelle MGPjr gikk av stabelen lørdag kveld i Oslo Spektrum. 2014-utgaven ble vunnet av 13-årige Mathea-Mari fra Bergen med låten «#online».

I et så og si fullsatt Oslo Spektrum (publikumsrekord med 7300 tilhørere) ledet Margrethe og Tooji oss gjennom en flott produsert finale i MGPjr. Ti heldige bidrag hadde fått lov til å fremføre låten sin i Spektrum lørdag kveld og her er dem:

Låt 1 ble fremført av 11 år gamle Thea Sofie fra Jørpeland. Hun fremførte låten Jentekveld. Låten handlet selvfølgelig om gleden ved å bare ha en «jentekveld» sammen med venninner. Til å bare være 11 år så Thea Sofie veldig komfortabel ut på scenen og gjorde en flott figur.

Låt nummer 2, en mye mer rocka og voksen låt, kom fra Dråkmat. Gruppa består av 5 gutter fra Selbu og de sang låten Æ ane itj æ. Flotte gitarsoloer og gode vokalprestasjoner ble levert av guttene fra Trøndelag.

Tyra, kveldens yngste solo-artist sang låten Det e hælg som handler om gleden ved å ha helg og fri. Det er bare å beundre disse unge barna som står på scenen og synger sangen sin foran 7300 tilskuere og rundt 1 million TV-seere! Godt jobbet Tyra.

Duoen «UR» består av Una og Ronja og de kommer fra Gvarv i Telemark, som forøvrig er nabostedet til Bø, der fjorårets vinnere Unik4 kommer fra. De synger om at det er greit at folk er forskjellige og at verden hadde vært veldig kjedelig om alle var like. Det må være lov å skille seg ut!

Melodi 5 ble fremført av Aksel fra Bremanger i Sogn og Fjordane. Den 11 år gamle gutten viste stor selvsikkerhet på scenen og sang låten Ingenting å tape til stor applaus fra salen.

13 år gamle Mathea-Mari fra Bergen har allerede mye erfaring. Tidligere har hun deltatt i Norske Talenter og spilt i musikalen Annie i Oslo. Mathea-Mari har et flott sangtalent og låten hun fremførte het #online og handlet om at folk har en tendens til å være veldig opptatt av sosiale medier som Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram. Kanskje på tide å komme seg litt offline også?

Melodi nummer 7 ble fremført av gruppen Disel som består av søstrene Dina og Ella og deres venninne Isabelle. De fremførte den 70-tallsinspirerte låten Stopp. Ella var forøvrig kveldens yngste deltaker.

Kveldens mest «voksne» låt, Som en ørn kom nok fra gruppen Monkey’Boy fra Fetsund. Som i låt 2 fra Dråkmat var det også her fine gitarsoloer og gode vokalprestasjoner fra guttene.

Låt 9 kom fra 13 år gamle Tuva fra Tønsberg. Låten Diva ble inspirert av morens årlige «divafest». For å bli med på festen måtte Tuva lage en sang, og det klarte hun til gangs! Kveldens største show-nummer!

Siste låt ut i MGPJr. 2014 var pianoballaden Du stod der og lo som ble sunget av 14 år gamle Vanja fra Osterøy i Hordaland. En fin avslutning på kveldens ti bidrag!

Etter dette var det tid for å stemme på bidragene. Fire av ti bidrag gikk deretter videre til superfinalen og fikk fremføre låten sin en gang til.

Følgende bidrag gikk videre til superfinalen:

Mathea-Mari – #online

Dråkmat – Æ ane itj æ

Vanja – Du stod der og lo

Aksel – Ingenting å tape

Pausenummerne besto blant annet av utdrag fra musikalen Billy Elliott og et gjensyn med Sval og Unik 4, tidligere vinnere av MGPJr.

Så var det tid for å annonsere vinneren……som ble….

Mathea-Mari med låten #online!

EscNorge gratulerer Mathea-Mari og alle de andre deltakerne som gjorde lørdag kveld til en fest for de fremmøtte i Oslo Spektrum og de tusen i Norges hjem. Det gror godt i musikk-Norge!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien