Litauen: Nasjonal finale i slutten av februar

Det litauiske kringkastingsselskapet LRT kunne nylig kunngjøre at Litauen stiller med et bidrag i ESC 2015, og at dette bidraget skal plukkes ut gjennom en nasjonal finale i Vilnius i slutten av februar måned.

LRT vil bruke samme metode for å velge bidrag til ESC i Wien som de gjorde i år. Utvelgelsen ‘Eurovizijos’ vil starte opp i januar 2015 og bestå av åtte direktesendte TV-show. Det vil bli avholdt to konkurranser – én for å velge selve sangen og én for å velge artisten som skal fremføre den. Deretter vil sangen bli koblet med artisten under den store finalen i februar.

Artister og låtskrivere som ønsker å delta i utvelgelsen kan sende inn sine søknader til LRT. Konkurransen er åpen for låtskrivere fra hele verden, mens artistene må være litauiske statsborgere for å få lov til å delta.

Da ‘Eurovizijos’ gikk av stabelen tidligere i år, fikk programmet høye seertall i Litauen og skapte mye interesse rundt ESC. Imidlertid klarte ikke vinneren, Vilija Mataciunaite, å kvalifisere landet for finalen i København med låten Attention.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien