Detaljer rundt irske Eurosong 2015

Denne uken startet den irske tv-kanalen, RTE, jakten etter bidrag og låtskrivere til neste års utgave av Eurosong.

De siste fire årene har RTE brukt mentorsystemet som sin utvelgelsesmetode. Fem profesjonelle fra musikk- og underholdningsbransjen har fått velge ut fem ulike låter og artister som deretter har konkurrert i den Irske finalen, Eurosong. Etter en del år med skuffende resultater i ESC så mentorsystemet ut til å ha en positiv effekt på Irlands resultater i Eurovision.

Den første vinneren etter dette formatet var tvillingene, John og Edward, Jedward. De dro til Baku i 2011 hvor de sang og danset seg til en åttende plass i den internasjonale finalen. Dermed sikret de Irland sin beste plassering i Eurovision siden 2000.
Men den positive effekten så ut til å bli kortvarig. I 2012 deltok Jedward igjen, men denne gangen holdt det bare til en 19. plass i finalen. I 2013 og 2014 gikk det heller ikke bedre. En sisteplass i ESC-finalen 2013 og en skuffende avskjed under semifinalene i 2014 fikk RTE til å revurdere sin utvelgelsesprosess. De har nå kommet frem til at de ønsker å gjøre noen viktige endringer.

I år har RTE valgt å gå helt vekk fra mentorsystemet. De går nå for en åpen utvelgelse der låtskrivere og artister kan sende inn sine bidrag. TV-kanalen vil deretter sette sammen et dommerpanel som skal vurdere alle bidragene og plukke ut det aller beste som har kommet inn.
Siste frist for innsending av bidrag er satt til klokken 17:00 den 31. oktober 2014. Alle vilkår og betingelser for påmelding til Eurosong 2015 finner du her: www.rte.ie/

De siste årene har bragt med seg en del nedturer for det mestvinnende landet i Eurovision-historien. Sist gang Irland vant var i 1996 med Eimear Quinn og «The Voice», det var deres syvende seier sammenlagt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien