Latvia skifter Dziesma ut med Supernova!

Den latviske kringkaster LTV melder nu, at de i 2015 nu skifter det tidligere set up ut med talenthowet Supernova – et talentshow som skal hjelpe Latvia høyere opp ved poenggivningen i Wien!

 

I adskillige år har Latvia benyttet det samme set up: 2 semifinaler – som førte til en stor finale i Ventspils. Den nasjonale finale har gået under både navnet Eirodziesma, og senest Dziesma. Det har været mere eller mindre den helt klassiske opsetning hos flere lande, men efter adskillige forsøk, som ikke jsut har givet stor sukses, sadler Latvia nu om, og forsøker med et talentshow, i håpet om at netop dét, kan sikre en større sukses, når veien går til Wien neste år. Vinneren av Supernova er ikke tvunget til å legge veien forbi Wien, men vil som vinner få tilbudt de eftertragtede billetter til det Internationale Melodi Grand Prix.

 

Supernova vil bestå av fire shows: 1 Innledningsshow, to semifinaler og en finalen. I de 4 shows vil der være to konkurranser: En for artisten/sangeren og 1 for sangene. En rekke sprit nye sanger vil bli givet til de 10 finalister. Valget av sangen vil bli valgt via en offentlig avstemning, og til sidst vil vinneren av Supernova bli matchet med sangen. Den latviske finale er pt. planlagt till å bli avholdt på LTV egne Studio i Riga den 22. februar. Den foreløbige tidsplan for Supernova ser ut som følgende:

 

  • 10. desember: Innleveringsfrist
  • 2. februar: (Show 1) Introduksjon
  • 8. februar: (Show 2) Semifinale 1
  • 15. februar: (Show 3) Semifinale 2
  • 22. februar: (Show 4) Finale

 

Artister og komponister kan frem till den 10. desember sende ansøkninger inn til LTV. Regelsettet for Supernova foreskriver at man skal være latvisk statsborger for å kunne komme i betragtning. En ekspertpanel vil herefter gjennomgå alle mottaget bidrag og artist-emner, og samme eksperter vil efterfølgende inngå i en coachrolle, som skal hjelpe artisterne med å nå helt til tops. Eksperterne skal øve og trene artisterne, så de utvikles på bedste vis.

 

Om Supernova bliver det store hit vil tiden vise. Fakta er at Latvia de seinere år ikke har gået ut med stor sukses i de internationale konkurranser, og mange vil kanskje påpeke at de selv er skyld i resultaterne, da latvierne gjennom fleire år har sendt ganske særegne bidrag videre. Vi følger op når der kommer yderligere detaljer for Supernova og Latvias vei til Wien 2015!      

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien