Maria Haukaas Mittet ute med nytt album på norsk

Maria Haukaas Mittet slapp den 20.oktober ut sitt femte studioalbum. Albumet heter «Heim» og er Marias andre plate på norsk.

Maria som er fra Finnsnes i Nord-Norge har hentet alle låtene fra forskjellige nordnorske artister. Her finner vi låter skrevet av blant annet Ola Bremnes og Arvid Hanssen. Selv om de fleste av låtene er skrevet av andre låtskrivere har Maria skrevet et par av låtene selv.

Til Folkebladet forteller hun at dette albumet er en hyllest til sine nordnorske røtter. Hun forklarer at hun har bodd i eksil alt for lenge og at denne plata er en måte å komme hjem på uten å flytte tilbake til Nord-Norge rent fysisk.

Med på platen er også låta «Heim» (som orginalt het Close To Home og var på engelsk) som er låta Maria fremførte i The Hit, programmet der kjente artister synger låter som andre har skrevet. Maria valgte seg låta «Close To Home» som låtskriveren omskrev til norsk. Låta kom ikke videre til finalen. Navnet på albumet «Heim» ble faktisk bestemt før Maria hørte denne låta.

Marias forrige CD kom i 2011 og er et julealbum som heter Lys I Mot Mørketida. Albumet var et sammarbeid med Oslo Gospelkor.

Maria ble for alvor kjent når hun deltok i Idol i 2004, der hun kom på 5.plass. Mer om Marias karriere kan du lese i escNorges beografi som er lenket til under.

Marias nye plate er tilgjengelig på Spotify og iTunes, men også som fysisk CD blant annet på Platekompaniet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien