Junior Eurovision 2014: Slovenia, Italia, Russland og Malta

I anledning årets Junior Eurovision Song Contest, som avholdes nå på lørdag skal vi presentere og gjennomgå fire ulike bidrag hver dag. 

Interessen for Juniorutgaven av Eurovision har aldri vært større enn den er i år. Fans, tv stasjoner og artister vier mer og mer av sin oppmerksomhet til denne eventen som avholdes hvert år i november. Grunnet denne økende interessen, ønsker vi her i escNorge å presentere og gjennomgå alle de 16 bidragene til årets konkurranse. 

Landene som deltar i år er: Slovenia, Italia, Russland, Malta, Kypros, Sverige, Bulgaria, Georgia, Ukraina, San Marino, Nederland, Montenegro, Serbia, Kroatia, Hviterussland og Armenia. 

Slovenia

Artist: Ula Lozar
Låtittel: Nisi sam (Ditt lys)
Forfatter og komponist: Ula Lozar, Raay, Marjetka Vovk, Erika Mager og Lucienne Lonchina

Slovenia er en av årets debutanter, og de har sendt 11 år gamle Ula til å representere seg. Ula har selv vært med på å skrive og produsere sitt eget bidrag. Låten Nisi Sam, eller ditt lys, som det blir på norsk, handler om hvordan andre mennesker lyser opp. 

 Russland

Artist: Alisa Kozhikina
Låtittel: Dreamer
Forfatter og komponist: Alisa Kozhikina, Maxim Fadeev og Olga Seryabkina

Russland er en gammel traver i Junior Eurovision, og har vært med hvert år siden konkurransen så dagens lys i 2003. I år har de sendt 11 år gamle Alisa, med låten Dreamer. En av låtskriverne som er med på denne låten, Maxim Fadeev, står også bak flere bidrag i Eurovision. 

 Italia

Artist: Vincenzo Cantiello
Låt: Tu primo grande amore
Forfatter og komponist: Fabrizio Berlinzioni, Vincenzo Cantiello og Francesca Giullano

Nok en debutant i årets konkurranse er Italia. De sender 14 år gamle Vincenzo med en stor kjærlighetsballade. 

 Malta

Artist: Federica Falzon
Låt: Diamonds
Forfatter og komonist: Elton Zarb og Gillian Attard

Siste land ut i denne presentasjonsartikkelen er årets vertsland Malta. De sender i år Federica på 11 år gammel, med et stort talent for å synge opera. Federica er en av årets store forhåndsfavoritter. Faktisk en så stor favoritt, at Maltas statsminister har uttalt at hvis de vinner i år, så skal de avholde Junior Eurovision neste år også. 

 I morgen ser vi  nærmere på Kypros, Georgia, Bulgaria og våre naboer i øst Sverige. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien