Trijntje Oosterhuis er klar for Wien!

Lørdag kveld kunne vi her i escNorge komme med ubekreftede rykter om at den nederlandske superstjernen Trijntje Oosterhuis var klar for Wien. I dag kom bekreftelsen om at det blir den kvinnelige artisten som skal representere Nederland i Wien. 

Også i lørdagens melding kunne vi fortelle at det er ingen ringere enn 2013 representant Anouk, som skal skrive Trijntjes bidrag. Dette viser seg også å stemme.

Artisten selv kunne bekrefte nyheten i dag tidlig i nederlandsk radio. Hun sier selv til media at hun er meget ydmyk over sitt oppdrag, men også stolt og beæret. Hun kan også fortelle at det i tiden frem mot en kunngjøring har vært meget konsktruktive samtaler med den nederlandske kringkasteren AVROtros, som er ansvarlig for landets Eurovision deltagelse.

Trijntje er født i Amsterdam i 1973, og slo igjennom som artist på tidlig 90 tallet. Hun har hatt en meget suksessfull karriere og solgt mange plater og singler. Hennes bror er også en kjent produsent i landet, og er gift med Edsilia Rombley, som ved to tidligere anledninger har deltatt for Nederland i 1998 og 2007. Sammen med Edsilia, og 2005 representant Glennis Grace, danner de tre gruppen Ladies of soul.

For tiden er Trijnte opptatt med å være dommer i Nederlands utgave av The voice.

Hun er også nær venninne med Anouk, som tidligere skrevet her i saken skal lage og produsere hennes bidrag til Wien. Det er ikke første gang denne duoen jobber sammen. I 2012 ga de ut albumet Wrecks we adore, som toppet listene i Nederland og ble et av Trijntes mest solgte album.

Under deltagelsen i Wien, vil Trijnte mest sannsynlig bruke sitt internasjonale artistnavn Traincha.

Det er ikke et lett oppdrag Trijnte har tatt på seg ved å representere Nederland. Etter Anouks niende plass i finalen i 2013, har Eurovision virkelig fått et oppsving i landet. Det hele toppet seg ifjor da The common linnets, tok Nederland til en flott andreplass.

Under kan du høre noen av låtene fra Trijntes karriere, og mens vi er i gang blir det også et gjensyn med Birds fra 2013.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien