Rapport fra Makedonias nasjonale finale

I går ble den aller første nasjonale finalen i 2015 sesongen avholdt, da Makedonia skulle velge representant og låt til Wien. 

Etter en tre timer lang sending fra en fullsatt Metropolis arena i Skopje, falt valget til slutt på Daniel Kajmakoski og låten Lisja esenski.

Skopje fest, som musikkbegivenheten kalles, avholdes årlig i november. Etter Makedonias dårlige resultater de siste årene, ble det i sommer bestemt at vinneren av Skopje fest, også skulle representere Makedonia i Eurovision. 

Etter en halvtimes oppvarmingsprogram fra den røde løper med diverse intervjuer var det endelig klart for sending. Programleder Vasil Zafircev ledet seerne trygt igjennom sendingen. Han hadde også små innslag på scenen i løpet av kvelden, hvor han blant annet fremførte Nel blu di pinto di blu, Italias verdensberømte bidrag fra 1958 og Spanias 1990 bidrag Bandido.

De tyve bidragene gikk sin gang, og blant startfeltet fant vi både Tamara Todevska fra 2008 og Vlatko Ileski fra 2011. Tamara kom på andreplass med sin ballade, mens Vlatko havnet til slutt på en 15 plass. 

Den ubestridte vinner av kvelden var Daniel, da både jury og seere var enige om at Lisja esenski var kveldens beste bidrag. Daniel er en kjent artist i Makedonia, og er også vinner av landets utgave av The voice. Låten er skrevet av Daniel selv, i samarbeid med Joacim Persson og Aleksandar Mitevski. 

Vinneren uttaler selv at han er meget stolt over å vinne Skopje fest, og han gleder seg til mai da han skal synge for Makedonia på scenen i Wien. Til Eurovision vil låten antageligvis bli oversatt til engelsk. Det vil også komme en liten finpuss av sangen, da den er over tre minutter lang. 

Hva syns du om Daniel og vinnerlåten Lisja esenski? Gi oss din mening på vårt forum(link) eller i kommentarfeltet under. 

  

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien