Gjensyn med Regina?

Er det mulig at Bosnia-Hercegovinas representanter fra Eurovision Song Contest 2009 i Moskva, gruppen Regina, nå får en ny sjanse? Det melder i alle fall den bosniske avisen Dnevni avaz i sin nettutgave.

Blant store deler av Eurovision-fansen regnes Reginas 2009-bidrag, Bistra Voda, som noe av det ypperste konkurransen har bragt oss, og mange har helt siden Moskva önsket seg et gjensyn med gruppen. Nå kan det se ut som om dette önsket skal gå i oppfyllelse.

Det har lenge gått rykter om at BHRT, det nasjonale tv-selskapet i Bosnia-Hercegovina, hadde kontaktet en annen tidligere representant, nemlig 2006-deltager Hari Mata Hari, angående en deltagelse i 2015. De skal innledningsvis ha vist interesse for tilbudet, men skal så ha trukket seg etter at BHRT angivelig skal ha krevd at de selv skulle dekke alle, eller i alle fall store deler av, utgifter i forbindelse med deltagelsen.

I fölge Dnevni avaz skal Regina ha bekreftet kontakten med BHRT. De har fått frie hender i forhold til å velge og produsere sang, og skal allerede være i gang med å skrive en låt med tanke på ESC2015. TV-selakapet skal ikke ha fremmet noe krav om ökonomisk bidrag fra Regina, men vokalist og frontfigur i Regina, Aleksandar Covic, bekrefter ovenfor avisen at det ökonomiske aspektet er en av de uavklarte momentene. Han sier samtidig at Regina kan være villige tl å bidra ökonomisk, man at det er absurd å tenke seg at de skal måtte dekke alle utgifter selv.

Den utvidede fristen EBU har gitt BHRT for å bekrefte deltagelse i neste års konkurranse går ut i dag, så fölg med utover dagen for en endelig beskjed.

Takk til Daria Lazić og Damel Saric for oversettelseshjelp og informasjon.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien