Hellas bekreftet for ESC 2015

Generalforsamlingen i EBU besluttet i dag å godkjenne det greske TV-selskapet NERIT som et aktivt medlem. Dermed er alt det formelle vedrørende Hellas’ deltakelse i Wien 2015 i boks.

Etter at det statlige greske TV-selskapet ERT ble tvangsnedlagt i forbindelse med finanskrisen i 2013 ble NERIT opprettet på restene av ERT. NERIT var ikke fullverdig EBU-medlem, men fikk dispensasjon til å delta med et bidrag under København-finalen i 2014. En slik dispensasjon var imidlertid ikke aktuelt for 2015-finalen, og en gresk deltakelse i Wien var dermed i faresonen.

Nå har altså EBU på et møte i generalforsamlingen i dag godkjent NERIT som fullverdig medlem, og Hellas kan stille på scenen i Wien i mai måned uten problemer.

– Vi er glade for at Hellas vil ta del i den 60. utgaven av Eurovision Song Contest i Wien, uttaler executive producer Jon Ola Sand. – Landets vilje til å stille opp i verdens største musikkonkurranse verden har gjennom en årrekke vært imponerende.

I det siste tiåret har Hellas vært et av ESCs mest suksessfulle land, med én seier og to tredjeplasser. Landet har kvalifisert seg for finalen hvert år siden semifinalene ble innført, og har havnet utenfor topp ti bare to ganger – sist med årets deltaker Freaky Fortune feat. RiskyKidd og deres Rise Up.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien