Flere detaljer fra Spania er klare

Katten er ute av sekken i Spania: Det blir Endure som får representere Spania i Eurovision Song Contest 2015. 

Låten Endure får med seg til Wien heter Amancer, og er skrevet av Thomas G:son, Tony Sanchez Ohlsson og Peter Bostrøm. Endure beskriver bidraget sitt som en moderne poplåt, sunget på spansk og med sterke innflytelser fra Katalonia. 

Direktøren for underholdning i TVE, forklarte at selv om spekulasjonene og ryktene på at det ble Endure for Spania, ble ikke avgjørelsen tatt før i går. TVE er fornøyde med valget sitt, og håper på nok en topp ti plassering. 

Når det gjelder budsjettet for Eurovision 2015, kan den spanske avisen El Pais, avsløre at TVE vil bruke 356000 euro på Eurovision 2015. I tillegg kommer deltagerhonoraret for Spania, som i år er beregnet til å koste kringkasteren 282000 euro. Disse summene dekker ikke produksjonen av bidraget eller reise og opphold i Wien. Normalt er det plateselskapet som tar på seg regningen når det gjelder promotering og produksjon av bidraget. 

Bidraget Amancer, vil ikke bli avslørt før i februar. Nå starter nemlig innspillingen av en musikkvideo til bidraget. 

Endure selv sier at hun er stolt og beæret over å få oppdraget med å representere Spania i Eurovision i mai. Hun avslører at hun har blitt spurt tidligere, men det var først i år at alt klaffet og lå tilrette for å kunne takke ja. Samtidig er hun glad for at hun slipper å få nervene på prøve i en nasjonal finale, og at hun slipper å havne i en situasjon som fjorårets representant Ruth Lorenzo gjorde. Da var det 50/50 mellom Ruth og andreplassen, men siden Ruth fikk flest stemmer fra seerne, var det Ruth som fikk reise til København. 

TVE kommer i år til å sende begge semifinalene på sin kanal 2, mens den store finalen skal gå på hovedkanalen. Kommentator for Spania blir som vanlig Jose Maria Inigo som har hatt jobben siden 2011. 

I klippet under kan du selv se Endure presentere seg selv som Spanias representant, under dagens pressekonferanse fra Madrid.

Del:
Relaterte artikler