Intervju med Staysman & Lazz

Deres første album «Helt sykt store hits» ble Norges mest spilte norskspråklige album i 2014 og nå er duoen klar for å innta MGP-sirkuset med låta «En godt stekt pizza». Vi har slått av en prat med Staysman & Lazz!

Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen, fra Fredrikstad, startet duoen Staysman & Lazz i 2009 og de ble raskt kjent som et partyband med låter som «Frøken Möet», «Kaptein Morgan» og «Se så glad Nissen er». Da Stian vant Paradise Hotel i 2012 skapte det enda mer oppmerksomhet rundt duoen. I fjor var de blant noen av de mest streamede artistene her til lands.

Duoen står for en av de to eneste norskspråklige bidragene i årets MGP-finale. Låta deres «En godt stekt pizza» er skrevet av Stian Thorbjørnsen, Petter «Katastrofe» Kristiansen, Magnus Clausen, Jesper Borgen og Lars-Erik Blokkhus. Sistnevnte stod selv på MGP-scenen i 2012, han tok seg helt til gullfinalen som vokalist bandet Plumbo.
Jesper Borgersen har tidligere bidratt som låtskriver i MGP for artister som Gaute Ormåsen og Haji.

Staysman & Lazz har samarbeidet med «Katastrofe» i flere av sine hits og dersom «En godt stekt pizza» slår like godt an hos publikum kan de muligens ta seg helt til Wien og Eurovision Song Contest i mai.

EscNorge har slått av en prat med «Staysman» Stian Thorbjørnsen, den ene halvdelen av duoen, for å høre litt om deres forventninger til MGP-deltakelsen:

Hei!
Endelig er det offisielt at dere skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?
Vi synes det er en stor, STOR ære å få lov til å være med på det sirkuset det her kommer til å bli. Det siste året har vi fått vært med på så sinnsykt mye gøy! Og nå topper det seg jo i Spektrum 14.mars!

Hvorfor valgte dere å bli med i årets Melodi Grand Prix?
MGP er jo en ekstremt tradisjonsrik konkurranse man nesten ikke kan si nei til!
Personlig har jeg alltid elsket konseptet og tidligere vinnere som bl.a. «Secret Garden» har betydd mye for meg i mange år etter at de deltok.
Utrolig kult at de har fått med seg KORK på laget også! Staysman & Lazz + Kringkastingsorkesteret. En fetere kontrast får man ikke!

Kan dere fortelle leserne våre litt om dere selv og musikken deres?
Vi er to hardtarbeidende menn fra Fredrikstad som har reist rundt med musikken vår i Norge siden 2009. Vi tar ikke oss selv så veldig høytidelig og har prøvd å fokusere på at suksess kommer om man har det gøy over tid 🙂
Vi lager partylåter som folk skal kunne synge med på etter å ha hørt låta bare en gang – Såkalt «terningkast 1»-musikk. Anmeldere er selvsagt ikke så veldig fan av oss, men vi føler jo at vi har hatt folket på vår side de siste årene.
I fjor ble debutalbumet vårt, «Helt sykt store hits», det mest spilte norskspråklige albumet her til lands! Det er nesten litt uvirkelig å tenke på.

Dere har årets morsomste låt-tittel! Kan dere fortelle litt om hva «En godt stekt pizza» handler om og hvordan den ble til?
Tusen takk! Den låttittelen lager liksom litt sirkus i seg selv, sier Stian og ler.
«En godt stekt pizza» handler i utgangspunktet om partygutta Roger og Leif. De er glad i å ta seg en fest og har fascinasjon for både halvbrente pizza og blodtrimma traktorer.
Ble den laget spesielt for MGP?
Låta hadde i utgangspunktet arbeidstittelen «Nidaroskondomen», men så syns vi låta ligna mer og mer på noe som kanskje kunne funket sykt bra i en Melodi Grand Prix-setting. Litt selvinnsikt har vi jo, så vi gjorde noen kjappe endringer på teksten for at man kunne spille den i beste familietid på NRK. Tilfeldighetene skulle ha det til at vår manager, Christian Sanni fra Artistpartner, også hadde en visjon om at vi kanskje burde delta i MGP 2015. Og nå står vi her da! 🙂

Hva kan vi forvente oss når dere står på scenen i Oslo Spektrum?
FEST! Sceneshowet vårt er noe vi alltid har hatt fokus på og i følge ryktene blir sceneshowet vårt legendarisk!

Hvorfor bør akkurat dere representere Norge i Wien?
Jeg har ikke hørt alle bidragene enda, men jeg antar og håper at vi stiller med den største partylåta! Melodi Grand Prix er jo et gigantisk party og jeg føler låta har blitt en bola versjon av «Fairytale» som Mr. Rybak vant med i 2009.

Hva har dere som resten av årets MGP-artister ikke har?
Akkurat det tror jeg samtlige tv-seere kan se helt selv når finalen går av stabelen 14.mars, sier Stian og ler. Originalitet er vel stikkordet her!

Har du noen favoritt MGP-låt?
Nocturne! Ingen over, ingen ved siden. Fantastisk sang!

Hva er ditt beste MGP-minne?
Minne, ja det er så mye, men husker det polske bidraget fra i fjor ganske godt. Tror ganske mange satt helgetaco´n og brusen i halsen når de så den gjengen der i beste sendetid! Var det en erotisk film fra 80-tallet vi satt og så på eller hva det et MGP-bidrag?

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Vi føler oss ekstremt priviligerte som får lov til å være med og vi lover av hele vårt hjerte at vi ikke skal skuffe MGP-fansen i finalen!
Vi skal gi dere et show dere sent kommer til å glemme!

Svær klem
Stian

escNorge ønsker Staysman & Lazz lykke til med MGP-debuten!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om duoen og høre en liten smakebit av låta deres på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien