Intervju med Raylee

Som 10-åring spilte hun hovedrollen i musikalen Annie, året etter slapp hun sin første singel under artistnavnet Lotta. Seks år har gått og nå er hun klar for å entre MGP-scenen! Vi har tatt en prat med Raylee!

Til tross for sin unge alder er Charlotte Kristiansen, bedre kjent som Raylee, allerede godt vant med å stå på scenen. Hun startet sin karriere allerede som 8-åring, den gang under artistnavnet Lotta.
I 2008, bare 10 år gammel, spilte hun hovedrollen i musikalen Annie i Oslo. Samme år vant hun LOS-Fondets drømme-konkurranse i Kristiansand dyrepark. Dette ga henne mulighet til å spille inn sitt første album, «Min egen stil», som kom ut i juni 2009.
I 2011 slapp hun sitt neste album, «Bevis at du tør», der hennes største hit «Hvem eier» fikk nesten to millioner visninger på Youtube.

I fjor vinter var hun med på P4s Vinterlyd-turné og på våren slapp hun singelen «Make it Burn» under sitt nye artistnavn Raylee.
Men det var først utover høsten Raylee virkelig begynte å få fart på karrieren. Da deltok hun i NRKs Stjernekamp og fikk vist sitt talent gjennom en rekke ulike sjangere som pop, rock, hip-hop og country. Hun endte til slutt opp på en fjerdeplass bak de tre tidligere MGP-artistene Jørn Hoel, Reidun Sæther og Nora Foss Al-Jabri.


Deltakelsen i Stjernekamp ser ut til å ha gitt mersmak for den unge skjønnheten fra Arendal. Nå er hun klar for årets Melodi Grand Prix med låten «Louder» som er skrevet av Andreas Stone Johansson og Ricky Hanley.

Vi har tatt en prat med Raylee for å høre hvilke forventninger hun har til MGP-deltakelsen:

Hei Raylee!
Endelig er det offisielt at du skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?

Det er en stor lettelse og endelig kunne komme ut med denne nyheten. Melodi Grand Prix finalen er noe jeg gleder meg stort til.

Hvorfor valgte du å bli med i årets Melodi Grand Prix?
Fordi det er en ære å få lov til å bli med å konkurrere om å representere Norge i ESC. Det er selvsagt også en stor mulighet for å få vist meg som artist til et bredere publikum.

Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg begynte som barneartist i en alder av 8 år ved navnet Lotta, og gav ut to CD-er. Jeg fikk opptre mange ulike steder i Norge. Dette var fantastisk å få lov til, da jeg elsket å stå på scenen. Jeg var også så heldig å få spille hovedrollen i musikalen «Annie» som 10-åring.
De siste par årene har jeg jobbet mye med nytt materiale, og har i høst gitt ut singlene «Back to Now» og «Wish for You».

Kan du fortelle litt om hva «Louder» handler om og hvordan den ble til?
«Louder» ble til i Sverige hos mine fantastiske produsenter Andreas Stone og Ricky Hanley. Etter flere nattetimer med mye latter og hardt arbeid tok låten form, og vi ble superfornøyde med resultatet. Låten handler rett og slett om å danse, og nyte livet.
Ble den laget spesielt for MGP?
Låten «Louder» ble egentlig ikke laget spesielt for MGP. Det er en stund siden den ble spilt inn, og helt siden jeg gjorde den har den betydd mye for meg. Det er en låt som tydelig viser hvilken retning jeg ønsker å gå innenfor musikken min. Jeg har ventet på den rette anledningen til å slippe denne låten, og jeg synes MGP er en fantastisk mulighet til å få vist den til et stort publikum.

Du har en del erfaringer med å stå på scenen foran et stort publikum og opptre live foran mange TV-seere. Tror du at erfaringene fra Stjernekamp gir deg noen fordeler i MGP-finalen?
Om det vil gi meg noen fordeler er vanskelig å svare på, men det er klart at jeg har tatt med meg mange gode erfaringer som jeg vil få bruk for i MGP finalen. Blant annet er jeg blitt tryggere på scenen.

Hva kan vi forvente oss når du står på scenen i Oslo Spektrum?
Jeg går på scenen for å lage et show, og skape god stemning for publikum. De skal vite at jeg elsker dette mer enn noe annet, og at jeg vil gjøre alt for å gi publikum en god musikalsk opplevelse!

Hvorfor bør akkurat du representere Norge i Wien?
Fordi jeg er ung, entusiastisk og fordi jeg har en fengende låt!

Har du noen favoritt MGP-låt og hva er ditt beste MGP-minne?
Favorittlåt må jeg nok si var svenskenes bidrag «Euphoria» med Loreen i 2012.
Men beste MGP- minne må nok være da Rybak gikk til topps!!

Og til slutt: Har du en hilsen til escNorge sine lesere?
Jeg håper på å gi dere et show dere liker, og skape en god stemning. Hvis jeg går videre lover jeg å gjøre dere stolte!

escNorge ønsker Raylee lykke til med deltakelsen i MGP 2015!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Raylee og høre en liten smakebit av «Louder» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien