Frankrike sender Lisa Angell

(OPPDATERT) Det blir 46 år gamle Lisa Angell som skal representere Frankrike i Wien – eller Lisa Vetrano som hun egentlig heter.

Bidraget heter Noubliez pas (ikke glem) – og her virker det som om landet går for en ekte, fransk powerballade med skjulte røtter i landets kabaret-tradisjoner. Ikke så overraskende, da Lisa Angell har røtter først og fremst fra den scenen.

Hun er et godt kjent navn i Frankrike selv om hun kun nylig entret platefronten, der hun blant annet har samarbeidet med bidragets låtskriver Robert Goldman. Og det navnet er ingen hvem som helst …:

Robert Goldman er yngre bror av Jean-Jaques Goldman, en av landets fremste låtskrivere og produsenter som skrev flere av Celine Dions låter på hennes storselgende album på 90-tallet. Robert Goldman har også ofte brukte pseudonymet Jill Kapler – og har også skrevet flere låter for Dion.

Det var også som Kapler han leverte Frankrikes så langt mest suksessfulle bidrag i dette årtusenet: Natasha St-Piers Je n’ai mon ame tilbake i 2001.

Lisa Angell er for tiden bosatt i Paris og leverte i fjor et rent album inspirerert av kvinnelige artister fra, før og etter krigsårene.

Opprinnelig ble bare en smakebit av låten sluppet, men i løpet av dagen er hele bidraget blitt tilgjengelig på YouTube og kan høres her: 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien