Intervju med Mørland og Debrah Scarlett

De vokste begge opp her i Norge, men flyttet utenlands blant annet for å jobbe med musikkarrierene sine. Nylig flyttet de hjem igjen og nå er de klare for MGP 2015. Vi har tatt en prat med Mørland og Debrah Scarlett.

Kjetil Mørland har bodd i England i 12 år, der han har spilt i bandet Absent Elk og opptrådt masse rundt på de britiske øyer. I fjor flyttet han hjem til Oslo for å satse på en solokarriere under artistnavnet Mørland. For tiden jobber han med sitt første album, som kommer i løpet av 2015.
Joanna D. Bussinger, eller Debrah Scarlett som er hennes artistnavn, er en norsk-sveitsisk artist som ble kjent for det norske folk da hun høsten 2013 deltok i The Voice på TV2. Siden den gang har hun spilt en rekke konserter både i Norge og i Sveits og i fjor høst flyttet hun tilbake til Norge i håp om å få fart på musikkarieren.

Låten «A Monster Like Me» er skrevet av Kjetil Mørland og da den ble plukket ut til MGP 2015 tok han en telefon til Debrah, som var ute på turné, for å høre om hun var interessert i å synge låten med han.
Når Debrah hørte sangen var hun ikke i tvil. Dette ville hun være med på!

Vi har tatt en prat med Debrah og Kjetil for å bli litt bedre kjent med dem:

Hei dere!
Endelig er det offisielt at dere skal være med i MGP 2015! Hvordan føles det?
Det føles veldig bra. Nå trenger vi ikke lenger å holde på det hemmelig 🙂

Hvorfor valgte dere å bli med i årets Melodi Grand Prix?
Debrah: Det var egentlig mere en overraskelse for meg at jeg skulle bli med. Det var Mørland som sendte inn låta, som han hadde skrevet, til MGP. Så ringte han meg og spurte om jeg ville være med. Etter jeg hadde hørt låta, var det klart for meg at jeg skulle være med. Det er jo også ekstra stas at det er 60-årsjubileum og at orkesteret skal være med. Det gleder jeg meg veldig til.

Kan dere fortelle leserne våre litt om dere selv og musikken deres?
Debrah: Jeg føler meg privilegert å ha vokst opp i en kunstnerisk familie som har gitt meg et flerkulturelt synspunkt, hvor jeg alltid følte at jeg hadde friheten til å uttrykke meg selv på min egen måte. Jeg har for det meste spilt musikk rundt Sveits med ulike artister, for det meste med jazz -musikere som jeg ble kjent med gjennom jazzskolen i Basel. I 2013 var jeg med i The Voice Norge og kom meg til semifinalen. Det var en kjempe fin opplevelse som ga meg flere gode kontakter og mulighet til å bli kjent med talentfulle norske artister.
Etter The Voice var ferdig, spilte Kristian Kristensen og jeg en konsert i Oslo og en konsert i Basel. Tilbake i Sveits ble jeg spurt om å være med i et stort og spennedene prosjekt som kalles «The Rumours». Dette prosjektet innebærer at 13 artister, fra helt forskjellige sjangre, finner en stil på scenen. Vi kom ut med et album og hadde en turnée fra Oktober-November 2014.

Kjetil: Jeg er opprinnelig fra Grimstad, men har bodd i England de siste 12 årene hvor jeg har vært låtskriver og artist med bandet Absent Elk. Vi ga ut albumet «Caught in the Headlights» og fikk spilt masse rundt på de britiske øyer, blant annet som support for større band som The Script, Keane og Girls Aloud. Sistnevnte inviterte oss faktisk med på deres arenaturne, etter å ha sett en cover vi gjorde av en av deres låter på YouTube! Det var en ganske uvirkelig tid som jeg lærte mye av og aldri kommer til å glemme.
Musikken jeg skriver er nok ganske influert av britisk populærmusikk. Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av den britiske sounden som jeg føler er mer naken og ekte enn mye annet. Jeg holder for tiden på med mitt første solo-album som jeg gleder meg veldig til å dele med dere!

Kan dere fortelle litt om hva «A Monster Like Me» handler om og hvordan den ble til? Ble den laget spesielt for MGP?
Kjetil: Enkelte låter man skriver føles litt som om de kommer fra et annet sted, som at det har vært en energi og stemning i rommet som på en eller annen måte har forplantet seg inn i tangentene. «A Monster Like Me» er en slik låt. Den skrev seg litt av seg selv og har i ettertid fått et eget liv som jeg har blitt mer og mer glad i. Teksten er veldig åpen for tolkning, og det blir spennende å følge med på hva folk føler når de hører låten. For min del handler den om å ta et oppgjør med seg selv, og konfrontere noe man har holdt innestengt i lengre tid – se seg selv inn i øynene og godta at man ikke nødvendigvis er det man gjør. Mange mennesker bærer på vonde minner eller noe uoppgjort som gjør at de isolerer seg og mister kontakten med sine nærmeste. Som dere vil høre etterhvert er låten skrevet som en monolog til tross for at den fremføres som duett. Jeg synes dette er med på å underbygge at man kan forandre seg som menneske, og gir låten håp med en lysere side.

Dere står for årets eneste ballade i MGP-finalen. Tror dere det er en fordel?
Kjetil: Jeg vet egentlig ikke om det er en fordel. Jeg kan bare si at jeg har en god følelse for sangen vår og tror at den kan snakke til mange folk der ute.

Hva kan vi forvente oss når dere står på scenen i Oslo Spektrum?
Debrah: At vi helt sannsynlig ikke kommer til å danse eller ha stort lys-show på scenen. Det kommer til å bli et nært og magisk øyeblikk å synge med et stort strykeorkester!

Hvorfor bør akkurat dere representere Norge i Wien?
Kjetil: Dette er heldigvis ikke en avgjørelse vi trenger å ta – men helt opp til dere rundt i Norge. Vi føler selv at vi har en super låt som er litt annerledes og som vi tror kan skille seg litt ut i mengden. Bare det å få fremføre den live fra Spektrum med KORK i ryggen blir stort, men det hadde selvfølgelig vært helt utrolig å få lov til å representere Norge i Wien!

Har dere noen favoritt MGP-låt?
Kjetil: Jeg må innrømme at jeg ikke har helt oversikt over så mange tidligere MGP-låter, men jeg synes fjorårets vinner var vel fortjent. Det var et utrolig vakkert arrangement og en låt som var skreddersydd for Conchita Wurst.

Hva er deres beste MGP-minne?
Kjetil: Beste MGP-minne må vel være da Rybak vant. Jeg bodde i London og så finalen sammen med en vennegjeng der. Det ble nesten litt pinlig med alle tierne etterhvert!
Og til slutt: Har dere en hilsen til escNorge sine lesere?
Håper dere storkoser dere med årets MGP og at dere liker låtene! Vi setter uendelig stor pris på hver eneste lille stemme.

escNorge ønsker Mørland og Debrah Scarlett lykke til med deltakelsen i årets Melodi Grand Prix!

Årets MGP-låter slippes ikke i sin helhet før den 17. februar, men du kan lese mer om Derbrah og Kjetil samt høre en liten smakebit av «A Monster Like Me» på NRKs egne MGP-sider www.nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien