Lytt til årets irske låter

RTE har endelig lettet på sløret. Her er de fem håpefulle i Irland!

I forrige uke fikk vi vite at den irske utvelgelsen, Eurosong 2015, nok en gang vil bli avholdt under The Late Late Show på fredag den 27. februar. Og i dag fikk vi endelig vite hvilke fem artister som skal delta den irske finalen:
irskefinalister

Alex Saint and the MJs, Kat Mahon, Erika Selin, Nikki Kavanagh og Molly Sterling

 

Alex Saint and the MJs

Alex Saint er født i Zambia og rap-låten «She’s So Fine» skal han fremføre sammen med en gruppe bestående av kvinnelige vokalister som kaller seg «MJs». Låten har blitt skrevet av musiker og låtskriver Tony Adams-Rosa.

 

Kat Mahon

Kat Mahon er 28 år gammel og skal fremføre låten «Anybody Got A Shoulder». Låten er skrevet av Charlie McGettigan som vant Eurovision Song Contest sammen med Paul Harrington i 1994 med låta «Rock’n Roll Kids».

 

Erika Selin

Erika Selin er 23 år gammel og kommer fra Dorotea i Sverige. Erika deltok i svenske idol i 2009, hvor hun til slutt kom på en 8. plass, og senere samme år vant hun talentkonkurransen Schlagerstjärnan.
I 2010 sendte hun inn en demo på låten «Kom» til Melodifestivalen, men til slutt var det popgruppen Timoteij som fikk fremføre bidraget.
Erika skal fremføre en opp-tempo låt som heter «Break Me Up», den er skrevet av Gustav Euren, Niclas Arn og Danne Attlerud.

 

Nikki Kavanagh

Nikki Kavanagh var en del av Niamh Kavanaghs team når hun representerte Irland i Oslo 2010. Året etter forsøkte Nikki seg på egenhånd i Eurosong, men måtte se seg slått av tvillingene Jedward.
Nå er hun tilbake igjen og skal forsøke seg med en låt som heter «Memories». Låten er skrevet av Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez og Dimitri Stassos.

 

Molly Sterling

Årets yngste Eurosong-deltaker er 16 år gamle Molly Sterling. Hun er en selvlært musiker som har skrevet låten «Playing With Numbers» sammen med Grey French. Sangen handler om sjansene folk tar i livet og i kjærligheten, samt det å gå sine egne veier.

Alle låtene ble spilt for første gang i dag på Ray D’arcy Show på RTÉ Radio One klokken 16.00.

Låtene som fremføres under The Late Late Show den 27. februar vil som vanlig få 50/50 stemmer fra jury og TV-seere og vinneren får representere Irland i ESC i Wien.

Irland har blitt trukket til å opptre i første halvdel av den andre semifinalen, torsdag 21. mai i Wiener Stadthalle.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien