Melodifestivalen: Alt klart for siste delfinale i kveld

Med Örebro som vertsby skal fjerde og siste delfinale av årets Melodifestival arrangeres i kveld, og de to siste direktebillettene til finalen skal deles ut. Samtidig får vi vite hvilke to låter som runder ut startfeltet i neste lørdags Andra chansen.

Alle tre delfinalene så langt har hatt godt over 3 millioner seere i Sverige, og stemmetallene har økt for hver gang – mye takket være den nye «hjerte-appen» som gjør det mulig å stemme inntil fem ganger pr. låt helt gratis.

Som vanlig skal Sanna Nielsen og Robin Paulsson lede publikum og TV-seere gjennom halvannen times direktesending, med mer eller mindre kyndig hjelp fra praktikanten Filippa Bark.


Kveldens syv deltakere er:

1) Midnight Boy – Don’t Say Nomidnightboy jpg
Tekst og musikk: Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström

Midnight Boy er artistnavnet til Johan Petter Krafman, en undergrunnsartist som har skapt seg et navn innen 80-talls elektropopmusikk-sjangeren. Etter å ha vunnet en talentkonkurranse i 2008 jobbet han i varieté-konseptet ‘Ladies Night’ i flere år, og han har sluppet i alt fem singelplater på markedet. Nå debuterer han i Melodifestivalen med Pet Shop Boys-inspirert pop og et suggestivt sceneshow med mye bar hud.

 

2) Caroline Wennergren – Black Swancaroline jpg
Tekst og musikk: Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk

Caroline Wennergren returnerer til Melodifestivalen ti år etter at hun gjorde brakdebut og gikk direkte til finalen med bossanova-låten A Different Kind of Love. Siden den gang har hun jobbet med musikk på heltid, blant annet i kro-forestillinger med Christer Sjögren og flere Diggiloo-turneer. Comebacket i MF skjer med en ganske mørk, soul-preget cabaret-låt som handler om å bekjempe sine indre demoner.

 

3) JTR – Building It Upjtr2 jpg
Tekst og musikk: John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck, Erik Lewander, Iggy Strange Dahl

Boybandet JTR består av brødrene John, Tom og Robin fra Alingsås, som gjorde noe så uvanlig som å få sitt gjennombrudd i den australske utgaven av X-factor. Etter å ha havnet på en 7. plass turnerte de rundt i landet ‘down under’ og ga ut sitt debutalbum Touchdown, som klatret på listene både i Australia og i Sverige. Deres MF-bidrag er en frisk, uptempo poplåt som de selv har vært med på å skrive.

 

4) Hasse Andersson – Guld och gröna skogarhasseandersson jpg
Tekst og musikk: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger

Delfinalen – og årets – eldste deltaker er 67 år gamle Hasse ‘Kvinnaböske’ Andersson, som har vært en sentral del av ‘söta brors’ country- og visepopmusikk siden 70-tallet. Hans låt Änglahund har blitt en klassiker innen svensk populærmusikk, og ved siden av å opptre med sine ulike band og selge hundretusenvis av plater har han også vært musikalartist og programleder på TV. Melodifestivalen deltar han imidlertid i for første gang, og det med en glad, folkelig slagerlåt i beste allsangstil.

 

5) Dinah Nah – Make Me (La La La)dinahnah jpg
Tekst og musikk: Dinah Nah, Dr. Alban (Alban Nwapa), Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm

Kveldens kanskje hardeste innslag kommer fra artisten Dinah Nah, alias Malin Sundström. Hun slo igjennom som en del av bandet Caramell på slutten av 90-tallet, men har også jobbet utenfor musikkbransjen i noen år. Nå er hun tilbake i rampelyset og gjør sin første opptreden i Melodifestivalen med en dance-låt med tungt beat, der ikke ukjente dr. Alban er en av opphavsmennene.

 

6) Annika Herlitz – Ett andetagannikaherlitz jpg
Tekst og musikk: Amir Aly, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Maciel Numhauser, Sharon Vaughn

En annen som debuterer i Melodifestivalen er den Stockholms-baserte sangerinnen og musikalartisten Annika Herlitz, som har gjort store roller i blant annet Evita, Grease og Jesus Christ Superstar i tillegg til å dubbe stemmen til hovedpersonen Elsa og synge tittelsporet til Disney-filmen Frozen. Hennes bidrag er en klassisk, storslagen ballade som handler om å ta valget mellom å bli i et forhold eller å gå hver til sitt.

 

7) Måns Zelmerlöw – Heroesmanszelmerlow jpg
Tekst og musikk: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad

Årets comeback i MF står Måns Zelmerlöw for. Etter å ha fått sitt gjennombrudd med Cara Mia i 2007 fulgte han opp med Hope & Glory i 2009 før han skiftet beite og ble mer kjent som programleder, både for Melodifestivalen og for superpopulære Allsång på Skansen. Nå er han tilbake som artist med Heroes, en moderne poplåt i David Guetta/Avicii-klassen som byr på et av sceneshowene med den mest avanserte elektronikken i konkurransens historie.


Korte snutter fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider og kan sees her. Etter klokken 14.00 i ettermiddag er det også mulig å lytte til lengre utdrag av låtene på de samme sidene.

Kveldens resultat avgjøres av telefon- og SMS-stemmer i kombinasjon med den nye mobil-appen.

Sendingen starter på SVT1 klokken 20.00 og kan dessuten følges via Internett på SVTPlay.

Alle foto: Janne Danielsson / SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien