Melodifestivalen: escNorge møter finaleartistene

escNorge er på plass i Friends Arena for å dekke lørdagens finale i Melodifestivalen. I dag startet prøvene i arenaen, og alle artistene stilte opp for pressen på fotosessions og en runde snabb-intervjuer. escNorges utsendte fikk en rask prat med noen av de tolv finaleartistene.

 

Jessica Andersson

JessicaHvilke forventninger har du foran finalen?
Jeg er veldig glad for å ha kommet så langt, og spør du meg på søndag, vil jeg si at jeg er fornøyd uansett resultat. Men det er klart, det er jo alltid mer morsomt om man kjemper oppe i toppen. Jeg har jo den eneste balladen i startfeltet – det kan slå positivt ut, men man vet aldri

Har du gjort noen endringer i nummeret fra delfinalen?
Ikke veldig mye. Det blir litt andre kameravinkler og noen flere nærbilder for å få frem følelsene i teksten enda mer. Ellers skal jeg ha på meg samme gullfargede kjole, men med litt mer paljetter og glitter på – det er jo tross alt finale.

Du har vært med i Melodifestivalen flere ganger før, merker du noen forskjell i hvordan du forbereder deg?
Man blir jo mer rutinert med årene og vet hva man går til når man stiller opp, men nervene er der fortsatt – kanskje enda mer nå enn før, fordi man føler at det forventes mer av en.

Hvis du skulle velge en annen av finalelåtene å fremføre, hvilken skulle det vært?
Oi… det skulle vært veldig gøy å få gjøre Isas låt, Don’t Stop – hvis jeg hadde hatt kondisjon til det.

Vi i Norge kan jo ikke stemme på lørdag, men har du en hilsen til norske fans?
Norge pleier jo å like ballader, så jeg håper dere «trykker tummarna» for meg på lørdag. Og så vil jeg hilse så mye til Elisabeth Andreassen, som jeg har jobbet mye med opp gjennom årene, og ønske henne masse lykke til i Melodi Grand Prix.

 

Eric Saade

EricDu er kjent som en ambisiøs artist, så hvilke forventninger har du foran finalen?
Jeg håper så klart å gå helt til topps, men med tanke på at Sting har blitt en så stor hit allerede, føler jeg at jeg på en måte har vunnet uansett. Selv om jeg ikke skulle gå av med seieren, kommer jeg ikke til å angre på at jeg stilte opp igjen.

Hvem ser du på som dine tøffeste konkurrenter?
Jeg tenker ikke så mye på det; her i finalen kan alt skje og alle er verdige kandidater. Men ser man på hva som blir mest spilt i ukene og dagene før finalen, er det jo Måns og Mariette som kanskje ligger best an i tillegg til meg.

Har du gjort noen endringer i nummeret fra delfinalen?
Grunnidéen er den samme, men her i Friends Arena kan vi gjøre alt litt større. Jeg skal fortsatt bruke det flygende platået, men kan komme enda høyere opp i luften her, og så slenger vi inn litt pyro på slutten for ekstra effekt.

Hvis du skulle velge en annen av finalelåtene å fremføre, hvilken skulle det vært?
Å få gjøre Hasse Anderssons Guld och gröna skogar ville vært konge. Jeg er jo også fra Skåne, så det hadde passet midt i blinken med tanke på dialekten.

Vi i Norge kan jo ikke stemme på lørdag, men har du en hilsen til norske fans?
Det kommer snart masse bra, ny musikk fra meg, og da kommer jeg og opptrer i Norge igjen. Jeg elsker norske fans. Og så får dere kanskje sjansen til å stemme på meg i Wien?

 

Jon Henrik Fjällgren

Jon HenrikHvilke forventninger har du foran finalen?
Jeg tenker ikke så mye på resultatet. Jeg ønsker å fremføre min musikk og bringe joik til det svenske folket. Men det er klart det skulle vært gøy å vinne.

Har du gjort noen endringer i nummeret fra delfinalen?
Nei, det er bare noen små detaljer her og der. Alle innslagene fra den første opptredenen – englene, danserne, leirbålet og trommeslageren – er fortsatt på plass.

Hvis du skulle velge en annen av finalelåtene å fremføre, hvilken skulle det vært?
Jeg vil nok helst synge på svensk, så det måtte blitt låten til Hasse eller Magnus.

Vi i Norge kan jo ikke stemme på lørdag, men har du en hilsen til norske fans?
Norge har jo hatt samisk innslag i Eurovision før, så dere kjenner godt til denne typen musikk. Jeg vet ikke hvor kjent jeg er i Norge, men jeg håper jeg blir det etter lørdag.

 

Hasse Andersson

HasseHvilke forventninger har du foran finalen?
Jeg har allerede nådd målet mitt ved å komme så langt som jeg har. Jeg får opptre for hele Sverige i beste sendetid tre lørdager på rad og får være med på mye nytt og spennende. I går deltok jeg i en podcast for første gang, og hadde du spurt meg for en uke siden hva en podcast var, ville jeg ikke en gang visst svaret.

Har du gjort noen endringer i nummeret fra delfinalen?
«Never change a winning game» er det noe som heter, så det holder jeg meg til. Jeg er veldig heldig som får ha med meg så dyktige dansere og musikere på scenen. Vi forteller en historie med showet vårt, og den vil jeg ikke forandre på.

Du er en rutinert artist som har holdt på i flere tiår og opplevd det meste, og nå gjør du Melodifestivalen for første gang. Hva har du fått ut av å være med her?
Jeg føler jeg opplever en ny vår som artist, og at jeg plutselig har fått et helt nytt publikum. Jeg får høre at skolebarn over hele landet synger og traller på Guld och gröna skogar, og jeg ser på Spotify og sånne moderne nedlastningssider at det er stor etterspørsel etter mange av mine gamle låter. Så dette skulle jeg gjerne ha gjort for mange år siden.

 

Du kan stemme på din favoritt i Melodifestival-finalen på escNorges egen poll.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien