Sarah Dawn Finer leder Inför ESC på SVT

(OPPDATERT) Tradisjonen tro vil SVT sende Inför Eurovision Song Contest også i år, der artister og ESC-eksperter møtes for å diskutere og vurdere årets bidrag, og 2015-utgaven av programmet ledes av Sarah Dawn Finer.

Etter å ha deltatt i Melodifestivalen to ganger og vært programleder for hele konkurransen i 2012 dukker nå Sarah Dawn Finer opp i MF- og ESC-sammenheng igjen. Gjennom i alt fire programmer skal hun sammen med et panel sette søkelyset på de deltakende bidragene, og samtidig vil TV-publikummet få se ulike klipp der man følger Melodifestival-vinneren Måns Zelmerlöw i hans forberedelser til Eurovision. Dette inkluderer alt fra øvelser og justeringer på hjemmebane til arbeidet som Sveriges ESC-representant i Wien.

Panelet som skal synse om årets ESC-bidrag er MF-general Christer Björkman og artistene Eric Saade, Tess Merkel og Kristin Amparo. Björkman har lang fartstid fra dette showet, som programleder fra 2006 til 2012, mens det for de tre andres vedkommende blir debut i programmet. Eric Saade har tre Melodifestival-deltakelser bak seg og representerte Sverige internasjonalt med Popular i 2011, mens Tess Merkel er kjent fra gruppen Alcazar og har fem MF-deltakelser på CV’en. Kristin Amparo slo igjennom for et større publikum i årets MF, da hun sang balladen I See You til Andra chansen før hun måtte gi tapt for publikumsfavoritten Hasse Andersson.

I mellomtiden kan TV-seere over hele Europa glede seg over et gjensyn med Sarah Dawn Finers alter ego, EBU-representant Lynda Woodruff. Hun dukker nemlig opp i forbindelse med EBUs store jubileumssending i anledning Eurovision Song Contests 60 års-jubileum, der Graham Norton og Petra Mede er programledere fra London.

Den svenske delen av gallaen skal dekkes av Christer Björkman og Sarah Dawn Finer, og i den sammenheng vil Lynda Woodruff dukke opp som «rød løper»-intervjuer som skal ha et ord med så mange av de medvirkende artistene som mulig.

Den BBC-arrangerte jubileumssendingen sendes i opptak førstkommende lørdag, påskeaften, på både NRK og SVT.

Del:
Relaterte artikler