Dagens bidrag – Belgia

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien, presenterer escNorge årets 40 finalelåter. I dag har turen kommet til Belgia:

belgia1


I Belgia endres utvelgelsen annen hvert år siden TV-kanalene VRT og RTBF bytter på å velge artister til ESC. I år stod RTBF for tur og de har nok en gang gått for en intern utvelgelse. Årets belgiske representant heter Loïc Nottet.

18 år gamle Loïc Nottet, som kommer fra Courcelles i regionen Vallonia, ble kjent over natten da han stilte på audition i den belgiske utgaven av ‘The Voice’. Han fremførte Rihannas «Diamonds» og tok både publikum og dommerne med storm. Han tok seg videre i konkurransen og det så ut til at han skulle klare å ta seg helt til topps, men dessverre måtte han se seg slått på målstreken og ta til takke med en andreplass. Hans suksess i konkurransen førte til en platekontrakt med Sony Music Entertainment.

Bare noen måneder etter finalen i TV-programmet annonserte RTBF at Loïc var valgt ut til å representere Belgia i årets Eurovision. Bidraget han stiller med heter «Rhythm Inside» og er skrevet av amerikanske Beverly Jo Scott, som var hans mentor i ‘The Voice’, og Loïc har komponert låta i samarbeid med Luuk Cox fra det belgiske bandet Shameboy.

Det er tredje år på rad at en belgisk representant velges etter deltakelse i en talentkonkurranse, noe som foreløpig resultert i en flott 12. plass med Roberto Bellarosa i 2013 og en stor nedtur i 2014, da Axel Hirsoux ikke klarte å kvalifisere seg videre til finalen i København.
For øyeblikket ligger Belgia oppe på en 12. plass på bettinglistene og fansen gir uttrykk for at de liker både låta og Loïcs vokal, så det ser ut til at det kan gå mot en finaleplass i år.

Dette blir Belgias 57. deltakelse i Eurovision Song Contest og landets beste plassering er stadig seieren fra 1986, da 13 år gamle Sandra Kim vant med «J’aime la vie».

I år har Belgia fått startnummer 3 i den første semifinalen den 19. mai.

belgia2
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien