Dagens bidrag – Tsjekkia

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien presenterer escNorge årets 40 deltakende låter.

tsjekkia1

Fra Portugal helt vest i Europa, har turen nå kommet til Sentraleuropa og Tsjekkia. Kanskje ikke et land med den aller beste statistikken. Tsjekkia har tidligere deltatt tre ganger, og endte der i bunnen av sin semifinale. EBU har arbeidet hardt med å få vanskelige og steile sjefer i Tsjekkias statskanal CT, til å gjøre comeback igjen i Eurovision. I år lyktes de, og Tsjekkia er dermed ett av de to landene som i år gjør comeback i konkurransen. 

Tsjekkia sender i år Marta Jandova og Vaclav Noid Barta som sammen synger låten Hope never dies. Låten er skrevet av Tereza Soralova og komponert av Vaclav selv. Hope never dies beskrives best som en up tempo rockeballade, noe som gjenspeiler begge artisters musikalske stil.

Marta Jandova, født i 1974 er artist og skuespiller. Hennes største karrierehøydepunkter har hun gjennomført i Tyskland. Hun har deltatt to ganger i Bundesvision, som er en slags Eurovision for alle de tyske delstatene. I 2005 ble hun nummer fem, mens i 2007 vant hun hele konkurransen. Marta er også frontsanger i punkrockebandet Die Happy, bandet har hele åtte utgitte album på samvittigheten og er også nominert til flere såkalte echo awards i Tyskland. 

Den mannlige halvdelen av denne duoen, Vaclav Noid Barta, er en av de større tsjekkiske stjernene. Han er skuespiller, modell og sanger. Vaclav er i likhet med Marta, frontsanger i et rockeband. I tillegg til å drive med musikk, har han også spilt i store musikaler på teaterscenen. Vaclav kan også spille piano, gitar og fløyte. Og som om ikke alt dette er nok, eier han også sitt eget produksjonsselskap og platestudio. 

Det er altså to meget erfarne musikalske artister, som sammen skal representere Tsjekkia i Eurovision. 

tsjekkia2

Kommer Tsjekkia til finalen? Hva syns du om låten? Stem i pollen under og si din mening om sangen i kommentarfeltet. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien