Dagens bidrag – Portugal

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien presenterer escNorge årets 40 deltakende låter.

portugal1

Fra helt nord i Europa, tar vi nå turen til helt vest i Europa. Portugal er nemlig dagens bidrag. Landet debuterte i Eurovision i 1964 og har en heller sørgelig statistikk å se tilbake på. Portugal har deltatt kontinuerlig i Eurovision siden debuten, bortsett fra ved fire anledninger i 1970, 2000, 2002 og 2013. Portugal kan også skilte med en av de lengste nasjonale finalene, Festival de Cancao, har nemlig gått omtrent hvert eneste år siden debuten, og er i dag en sterk merkevare for landets statlige tv stasjon RTP. 

Til tross for at Portugal har deltatt hvert år siden 1964, og har en av de lengste nasjonale utvelgelsene, kan de ikke skilte med de store resultatene. De har kommet sist seks ganger, og deres beste resultat er en sjetteplass fra Oslo i 1996. I fjor var det Suzy som representerte landet, dessverre holdt det ikke til finale. 

Årets håp heter Leonor Andrade, og stiller med sangen Ha um mar que nos separa (Et helt hav skiller oss). Låten er skrevet og produsert av Miguel Gameiro. 

Leonor er både sanger, skuespiller og er meget dyktig på piano. Hennes musikalske karriere startet med et rockeband, som hun hadde med sin bror og to venner. Videre har det vært en deltagelse i portugisiske The Voice, som endte med en semifinaleplass for artisten. Etter The Voice har hun jobbet videre med sin musikk, og da en deltakelse til Festival da Cancao dukket opp, kunne hun ikke si nei. Leonor har også prøvd seg som skuespiller i RTP sin dramaserie Agua de mar

portugal2

Leonor stiller med startnummer syv i den andre semifinalen. Vil hun ta Portugal til sin første finale siden 2010? Stem i pollen å si din mening om låten i kommentarfeltet under. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien