Dagens bidrag – Island

Island stiller i Wien med et ubeskrevet blad, en ballade – og en kvinnelig sangerinne omdøpt til Maria Olafs.

Det gjør hun med bidraget Unbroken, som siden den islandske finalen har fått engelsk tekst: Originalen var døpt små skritt – Lítil skref.

island1

Maria Olafs heter selvfølgelig ikke det, men derimot det meget islandske Maria Ólafsdóttir. Hun er født i 1993 og er til tross for sin ferske inntreden på popscenen, en ung kvinne med solid sceneerfaring: Noe som kan komme riktig så godt med foran TV-skjermene i mai.

Hennes største rolle var nok som Louisa von Trapp i oppsetningen av The Sound of Music i Reykjavik i 2009, men hun har også rukke å opptre både som en ung Michael Jackson(!) og som Ronja Røverdatter.

Fra 2012 har hun studert ved Verzlunarskóli Íslands High School (The Commercial College of Iceland), hvor musikk og scene-erfaringen brang henne i kontakt med teamet StopWaitGo. Disse tre karene er i ferd med å satse stort på sagaøya, og står sammen med Maria bak både tekst og melodi til årets bidrag.

Unbroken fremstod under den islandske finalen som en nokså tradisjonell ballade, men låten har endret karakter i den engelske versjonen og fremstår nå som en liten outsider i Wien. 

På odds og diverse poll-lister ligger den mellom 10. og 20. plass, noe som kan tilsi at Island fint vil fortsette sin gode kvalifiseringsstatistikk i konkurransen. På escNorges poll for året, figurerer Unbroken for øyeblikket på en fin 10. plass ->.

island2

Opptredenen i Wien blir Islands 28. låt siden debuten i 1986. Landet har ikke stått utenfor en finale siden skandaleåret 2007, og våre naboer i vest (som sees av faktaboksen er begrepet nordvest herved sløyfet …) har siden maktet en finfin sølvplass i 2009. Denne står sammen med 1999-årgangen som landets beste presentasjoner så langt i Eurovision.

Om Maria og Unbroken kan gjenta det, blir opptil Europas TV-seere og juryer å bestemme om tre uker.

Island står da på scenen i den andre semifinalen med startnummer tolv.

Del:
Relaterte artikler