Dagens bidrag – Slovenia

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien presenterer escNorge årets 40 deltakende låter. I dag har turen kommet til Slovenia.

slovenia1

Slovenias representant ble i år valgt via deres tradisjonelle EMA. Åtte artister i den nasjonale finalen ble til slutt til to i en superfinale. Vinneren ble Maraaya som skal synge låta «Here For You» i Wien. Duoen ble dannet i fjor og deres første singel «Lovin’ Me» som ble en hit i hjemlandet.

Maraaya er en duo bestående av Marjetka og Raay som også er ektepar og har to sønner i lag og navnet på duoen er rett og slett en kombinasjon av navnene deres. 

Marjetka er skolert fra Ljublijana musikk akademi. Og har en egen workshop der hun lærer bort sitt talent til andre artistkollegaer.
Som kanskje mange har lagt merke til så opptrer Marjetka bestandig med hodetelefoner under opptredener. Dette er fordi Marjetka vil få fram de samme følelsene i låten live som når hun synger inn i studio.

Raay har skrevet og produsert låter for andre artister både i hjemlandet og utenlands og er en av de mest profilerte produsentene i Slovenia.

Låta «Here For You» beskrives som en låt i sjangeren indiepop og den er komponert av Maraaya og Raay. Raay har skrevet låten sammen med Charlie Mason. Charlie vant Eurovision som låtskriver i fjor da han var med å skrev vinnerlåten «Rise Like A Phoenix» som Conchita Wurst fremførte til seier for Østerrike. 

Slovenia er en av de virkelig store fan-favorittene i årets konkurranse. På escNorges egen poll topper «Here For You» hele lista etter første oppdatering, mens på escstats.com er den på 4.plass. På Oddschecker som samler alle oddsene fra spillselskapene ligger Slovenia i skrivende stund på 9.plass.

slovenia2

Slovenia debuterte i Eurovision i 1993 og dette blir deres deltagelse nummer 21 i rekken. Deres beste resultat er 7.plass som de har oppnådd to ganger, henholdsvis i 2001 med Nuša Derenda og «Energy» og i 2003 med Karmen Stavec med låten «Nanana». I fjor deltok Slovenia med Tinkara Kovač og låten «Round and round», det resulterte i finalebillett.  I finalen havnet Slovenia på 25.plass. 

Maraaya og Slovenia deltar i den andre semifinalen som arrangeres torsdag 21.mai. De har startnummer 16 og er nest siste bidrag ut i semifinalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien