Dagens bidrag – Polen

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien, presenterer escNorge årets 40 finalelåter. I dag har turen kommet til Polen:

polen1

 Polens bidrag i år er en ballade, av den klassiske sorten. Det er kanskje ingen fordel i år siden det kryr av lignende låter – også i denne semifinalen. Låten er en intern utvelgelse fra Polens TV-selskap, TVP.

Monika Kuszyńska er 35 år gammel og kommer fra Łódź, landets tredje største by. Hun hadde på starten av 2000-tallet fin suksess som vokalist i bandet Viarus Manx, men har siden 2010 satset solo. Hennes album Ocalona fra et par år tilbake, fikk en vel heller variabel mottagelse kommersielt.

På scenen i Wien vil hun garantert vekke oppsikt, da hun sitter i rullestol etter en bilulykke i 2006. Fire år gikk mens hun forsøkte å komme tilbake til både sang og scene, og albumet Ocalona var hennes svar på at hun hadde lyktes langt på vei.

Dessverre for Monika, figurerer verken hun eller bidraget så veldig høyt på diverse bettinglister. Polen må kanskje kjempe hardt om å kapre en av de ti plasssene i sin semifinale.

Dette blir landets 18. deltakelse i ESC. Deres beste plassering er stadig 2. plassen fra debutåret 1994.

Polen starter som land 17 og blir dermed helt sist ut i semifinale 2.

Polen2
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien