Dagens bidrag – Tyskland

Tyskland er dagens stopp, og det nest siste, i vår presentasjon over årets 40 Eurovision-bidrag.

Der møter vi 24 år-gamle Ann Sophie Dürmeyer  som man tydelig kan høre har røtter i London, men hun er oppvokst i Hamburg.

tyskland1

Tyskland og NDR har de siste årene videreutviklet konseptet Unser Star, som blant annet ga dem Lena og vinneren fra Oslo i 2010. Nå heter uttakelsen Unser Song og består faktisk av to finaler: En talent/klubbfinale der artister uten kontrakter kjemper sammen, og en egentlig finale hvor klubbvinneren møter navn med en allerede aktiv karriere.

I år som i fjor vant klubbvinneren det hele, men det skjedde først etter en dramatikk man knapt har sett utenfor enkelte nasjonale finaler adskillig lengre øst i Europa.

Den overveldende vinneren var egentlig Andres Kümmert og låten Heart of Stone. Under seiersintvjuet, direkte på tysk TV, valgte derimot Kümmert å trekke seg som vinner – og overrakte likesågreit Wien-billetten til Ann Sophie, som hadde plassert seg som nummer to på resultatlisten.

Dermed ble det Black Smoke som har blitt årets tyske ESC-låt. Låten er skrevet av trioen .Michael Harwood, Ella McMahon og Tonino Speciale. Harwood har sin bakgrunn fra bandet Ultra, som hadde en viss suksess på tampen av 90-tallet. McMahon er mer kjent som Ella Eyre som i fjor gjorde det riktig så bra med albumet Comeback.

Ann Sophie skal ha engelskuttalsen i skjønneste orden etter å ha bodd både i London og New York. I sistnevnte by vekslet hun mellom å studere ved Lee Strasberg Theatre & Film Institute og synge på klubber i byer, og vel hjemme i Hamburg brukte hun denne erfaringen til å spille inn en egenprodusert demo. Det var fra disse innspillingene hun meldte inn låten Jump the Gun til den tyske utvelgelsen som deretter gikk helt til topps i klubbfinalen. Noen uker senere i den nasjonale finalen, foretrakk imidlertid tyske TV-seere den nyere låten Black Smoke.

I motsetning til Elaizas bidrag og hjemlige suksess fra i fjor, har imidlertid bidraget ikke blitt så veldig godt mottatt på hjemmebane. Låten har skrapt innom topp 20 på de hjemlige listene, men den har deretter forsvunnet nokså raskt ut av søkelyset.

tyskland2

Tyskland er som alltid forhåndskvalifisert til finalen. Landet står til dags dato med to seire, men med en rekke pallplasseringer. Imidlertid er oddsen heller laber for vinnersjansene til Ann Sophie, men hun figurerer stort sett høyere på poller og fanmålinger enn på bettinglister.

Hvor i rekken av årets 27 finaleland Tyskland skal opptre, avgjøres først onsdag mellom semifinalene der halvdelen trekkes på pressekonferansen. Natt til fredag blir også selve startplassseringen klar.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien