Dagens bidrag – Storbritannia

Vi nærmer oss prøvestart i Wien, og tre land gjenstår før vi har presentert samtlige av årets 40 bidrag. I dag har turen kommet til Storbritannia.

storbritannia1

BBC fortsetter med å velge sine bidrag uten noen form for nasjonal uttaking, og som i fjor er det ukjente navn som skal fronte britene fra scenen i Wien.

Electro Velvet er sammensatt for anledningen og består av Alex Larke og Bianca Nicholas. Bianca er kjent for britiske TV-seere gjennom hennes deltakelse i The Voice 2014, der hun fikk fin oppmerksomhet men ikke nådde så veldig langt. Hun hadde i 2011 sin debut på platemarkedet med låten Hold on to Your Dreams, som så vidt skrapte seg inn på de britiske listene. Hun har også hatt den ære å opptre foran de kongelige og er vel egentlig blant de mange artistene som har valgt scenen foran studio – i alle fall så langt i karrieren.

Bianaca har faktisk CF (Cystisk fibrose) som gjør at hun aktivt må behandles med fysioterapi for å holde musklene friske.

Alex er Larke egentlig lærer, men også vokalist i The Rolling Clones – som selvfølgelig kun spiller Rolling Stones-låter. Dette hevdes å være blant de aller beste Stones-kloningene, og Larke har årevis erfaring med opptredener også uten de britiske øyene. Slikt sett har vi med en erfaring vokalist å gjøre.

BBCs interne jury hadde i år valgt en åpen konkurranse, og ikke som flere år tidligere søkt innenfor selve musikkbransjen, og låten Still in Love with You ble fra første stund lagt merke til i prosessen med å finne det riktige bidraget til Wien.

Bidraget er en forunderlig blanding av mellomkrigstidens swingmusikk og dagens EDM og har blitt mottatt som et elsk-hat bidrag hvor gjengs oppfatning er at dette kan ende hvor som helst finalekvelden om to uker. Både på poll og odds ligger ikke låten så ille til, skrapende like under topp 10 – slik at det er tydelig at her avventer man både prøver og sceneopptreden for å se om og hvordan bidraget vil klare seg live fra scenekanten.

Låtskriverne er Adrian Bax White og David Mindel, der sistnevnte er en veteran innen britisk musikkliv. Han har levert en rekke bidrag til britiske uttakinger gjennom årene, men de har aldri nådd frem til TV-skjermene og blitt skrapet alle sammen. Imidlertid hadde Mindel på 70-tallet en rekke låter innspilt av navn som John Travolta og Oolivia Newton-John, og førstnevnte fikk en hit med Mindels Whenever I’m Away From You i 1976/77 på begge sider av Atlanteren.

Fra 80-tallet gikk Mindel bort fra popbransjen og har etablert seg som et av landets fremste navn innen reklamebransjen. De aller fleste britene har garantert hørt en av Mindels jingler for TV og reklame.

Adrian Bax White er en multimusiker og studiomusiker som har jobbet med en rekke store navn i grenselandet mellom jazz og pop.

storbritannia2

Storbritannia er som alltid forhåndskvalifisert til finalen, men hvor i startfeltet Electro Velvet skal på scenen vet man ikke før de aller siste dagene foran finalekvelden.

Siste topplassering for BBC kom med Lloyd Webbers My Time i 2009. Kanskje kan Still in Love with You bringe britene tilbake til den «riktige» halvdelen av resultattavlene i år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien