Første prøvedag unnagjort i Wien

I dag markerte starten på Eurovision 2015 da de aller første prøvene fant sted i Wiener Stadthalle.

Etter ønske fra delegasjonene er det ikke mulighet for presse å være tilstede i selve salen, men Eurovision.tv har lagt ut korte videosnutter fra alle dagens prøver. I dag var det de første åtte bidragene fra den første semifinalen som fikk prøvd seg på Eurovision-scenen for første gang.

Moldova har fått æren av å starte den første semifinalen og det er et fartsfylt uptempo nummer vi får servert av Eduard Romanyuta. Både han og hans dansere og korister er kledd i politiuniformer og her er det mye koreografi som skal klaffe. Mottakelsen på sosiale medier er blandede men mange kommenterer at de er imponerte over de visuelle effektene på scenen.

Armenia stiller med en gruppe med seks vokalister, som er bosatt på fem forskjellige kontinenter, men som alle har armensk opphav. De er alle kledd i sort, mens led-skjermen har en lilla skog som bakgrunn. På gulvet er det et verdenskart som viser hvor de kommer fra. Selv om ikke alle liker sangen, ser det ut til at mange er fornøyde med fremføringen av «Face The Shadow».

Belgias Loïc Nottet har en av de mer moderne bidragene i år med «Rythm Inside». Fargetemaet er svart og hvitt, og han har med seg fem korister på scenen. Her er det endel rot i fremføringen, som forhåpentligvis blir ordnet opp i til når det virkelig gjelder. Til tross for utfordringene på scenen ser det ut til at fansen har klokketro på at Belgia tar seg strake veien til finalen.

 

Fjerde bidrag ut er Nederland og Trijntje Oosterhuis som synger poplåta «Walk Along». Vokalt kan vi høre at vi her har med en av konkurransens mest erfarne artister å gjøre. Ikke alle er veldig imponerte over antrekket til Trijntje som er en ganske så avslørene svart kjole og en fan har allerede foreslått henne som en mulig kandidat til Barbara Dex Award 2015, som er en kåring av årets minst kledelige antrekk.

En av de mest omdiskuterte bidragene i år er det våre naboer i Finland som står for. Pertti Kurikan Nimipäivät har mye lys og røyk på scenen og det gir den rette opprørske stemningen som man finner i låta. Det er ingen store forvandliger fra den nasjonale utvelgelsen og selv om låta bare er 1 og ett halvt minutt lang rekker gruppa å gjøre seg bemerket. Her er en kommentar fra Youtube: «I honestly hope they get a great placement. I’m not into their song very much, but I LOVE their attitude!»

 

Bidrag nummer seks er Hellas. Maria-Elena Kyriakou er kledd i en kjole i svart og sølv, bakgrunnen er blå og pianoet på scenen er hvitt. Hun synger en av de mer klassiske balladene i år, og hun imponerer vokalmessig med en treffsikker gjennomkjøring. Mange på nettet er imponerte over hennes vokalprestasjoner og en fan synes hun minner om Anna Vissi.

Så har vi kommet til den første virkelig store favoritten, nemlig duoen Elina & Stig fra Estland. Han er kledd i sort dress og har med seg elgitaren sin, mens hun stiller i svart kjole. De har god kjemi og leverer en trygg gjennomgang av «Goodbye to yesterday». Kanskje ikke overraskende er mottakelsen fra fansen stortsett veldig positiv og Estland har nok gode sjanser til å nå den store finalen.

Sist ut i dag var Makedonias Daniel Kajmakoski. På led-skjermen er det store søyler og en lekker solnedgang. Og kanskje ikke så overraskende er dalende høstløv også en del av det visuelle bildet. Daniel har med seg 3 korister/dansere på scenen. Daniels vokal virker stødig, mens koristene høres noe ujevn ut basert på det lille klippet som er gjort tilgjengelig. Flere i sosiale medier roser grafikken på scenen.


I morgen er det de resterende bidragene i den første semifinalen sin tur til å ha sin aller første gjennomgang.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien