Liveblog fra første prøvedag i Wien!

Da er vi klare i pressesenteret i Wien, og venter på de første prøvene. I dag er det første halvdel av første semi som skal i ilden; fra Moldova til Makedonia. 

Vi har dessverre ikke fått igang livebloggen på ordentlig, så jeg kommer til å oppdatere artikkelen etterhvert som jeg skriver, og dere blir dessverre også nødt til å klikke refrsh hvis dere vil følge med «as it happens». 

Imidlertid kan jeg ikke garantere når det faktisk skjer noe her… Moldova har allerede hatt en gjennomkjøring, men den ble, av en eller annen grunn ikke vist på skjermene her. 

Her er inntrykk fra første prøve for Ed fra Moldova.  

Og nå venter vi på at vi skal få se den siste gjennomkjøringen for Armenia. De vandrer litt rundt på scenem og bytter posisjoner hele tiden. Det er mange trær, både på bakveggen og på scenegulvet. De fleste av dem synger skikkelig bra, men Mary-Jean, var ikke helt stødig i starten, men hun ble bedre. 

 

VELDIG kort klipp, men dere får et lite inntrykk.

Mens vi venter på Belgia, skal jeg bare si bittelitt om opplegget her. 

Pressesenteret og arenaen er bangsmack i midten av byen, noe som er forfriskende etter fjorårets ødemark… 

Belgia er en av de klareste enten-eller sangene i i år, tror jeg. Personlig finner jeg den fryktelig irriterende, og showet var kjemperart. Han vandrer rundt og synger, og han har med seg tre kvinnelige og mannlige korister/dansere, og hele greia wirker bare ganske rar på meg. Vi fikk en ufrivillig morsom avslutning, da Loix plutselig oppdaget at han var på helt feil sted på scenen… Han sa «sorry I’m in the wrng place» eller noe sånt, og løp til riktig sted. Hihihi! 

 

Trintje har på seg en kjole som tar all oppmerksomheten vekk fra sangen… Den er svart men mangler stoff foran… Det er en slags hakkete utskjæring, og den er DYP! I tilleggg har hun et slags slør/maske foran halve ansiktet, ned til under nesen. Hun har prøvd ut to ulike, en fishnet og en blonde. I siste gjennomkjøring er hun tilbake til fishnet-varianten. Fire kvinnelige korister kledd i hvite klær med svart skrift på, tre av dem i topp og bukse og en i «ekkekjole». På toppen av alt dukker det opp sånn derre blacklight underveil, og det står LOVE på fingrene hennes, i rødt. Noen må virkelig mislike henne…

Finland ROCKA!!

 

Og vi har et SPØKELSE!! Hihi! Hellas startet sin prøve, og vi hørte henne syngen, men hun var ikke p|a scenen. Nå er hun imidlertid på plass, og vi venter på å høre henne live. 

Hun er solid vokalt, og vi har dagens andre «bortimotnedtilknærne»-utringing. Blå bakgrunn med store runde lys. Hvitt piano. Vindmaskin, så klart. Lang, sølvglitrende kjole. HØY splitt. Hun leverer akkurat det vi forventer av en sånn sang, og jeg tror hun kommer til å gå til finalen, hvis hun levere like solid i semien.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien